‘Nog steeds niet eenieder op betaalrol overheid’

Genevievre Jordan, Abop-parlementariër, spuwde gisteren haar gal in het parlement met betrekking tot het regeringsbeleid. Volgens haar gaat het haar verstand te boven dat er ambtenaren in dienst zijn, die al maanden tot jaren geen loon hebben ontvangen. Volgens de parlementariër verrichten de mensen arbeid, maar blijft betaling uit.

Het gaat volgens Jordan specifiek om de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). “Ze komen nog niet voor op de betaalrol van de overheid, dus ik wil aan de minister van Financiën en Planning vragen, wat het probleem eigenlijk is dat deze mensen hun salaris niet kunnen ontvangen, want het gaat om de specifieke ministeries ROS, TCT en SoZaVo. Minister, straks is het vakantie en de mensen moeten schoolspullen aanschaffen. Dus doet u wat voor deze mensen, zodat dit probleem tot het verleden kan behoren. De gemeenschap luistert mee. De ambtenaren luisteren ook mee”, aldus Jordan.

Ook over het beschikbaar stellen van financiële middelen door deze regering, was de Abop-wetgeefster niet te spreken. Zij deed een beroep op de president om in te grijpen als ministers het nalaten hun werk naar behoren te doen. Zij doelde hiermee op de gezondheidszorg in het Patamacca en  Wanhati gebied. “Ik vraag me af of volksgezondheid een prioriteit beleidsgebied is van deze regering. Al jaren pleit ik voor gezondheidszorg in Patamacca en Wanhati, want het zijn ook Surinamers daar. Als de minister van Volksgezondheid niet capabel genoeg is om dit vraagstuk op te lossen, laat dan de totale regering, alle ministers, de president en zelfs de vicepresident inkomen, zodat ook deze mensen uit deze gemeenschappen kunnen genieten van adequate gezondheidsfaciliteiten”, aldus Jordan.

 

More
articles