Surinaamse organisaties hebben dringend behoefte aan bekwame arbeidskrachten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), heeft recent een belangrijke stap gezet in de strijd tegen het tekort aan arbeidskrachten in het land. Met de groeiende vraag naar specifieke vaardigheden op de arbeidsmarkt, heeft het ministerie in 2022 een proefenquête uitgevoerd in geselecteerde sectoren om het tekort aan arbeidskrachten te onderzoeken.

Continue ReadingSurinaamse organisaties hebben dringend behoefte aan bekwame arbeidskrachten

‘Nog steeds niet eenieder op betaalrol overheid’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Genevievre Jordan, Abop-parlementariër, spuwde gisteren haar gal in het parlement met betrekking tot het regeringsbeleid. Volgens haar gaat het haar verstand te boven dat er ambtenaren in dienst zijn, die al maanden tot jaren geen loon hebben ontvangen. Volgens de parlementariër verrichten de mensen arbeid, maar blijft betaling uit.

Continue Reading‘Nog steeds niet eenieder op betaalrol overheid’

Ori belooft zich in te zetten voor kinderen binnenland

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Henry Ori, minister van Onderwijs, zei gisteren voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van Raad van Ministers, dat er alles zal worden gedaan om het onderwijsniveau in het binnenland te krijgen waar het ministerie het wenst te hebben. Volgens de bewindsman hebben de kinderen zelf aangegeven, langere uren te willen maken. Ook is met de leerkrachten afgesproken, dat zij hun leerstof afronden, alvorens zij terugkeren naar de stad.

Continue ReadingOri belooft zich in te zetten voor kinderen binnenland

QatarEnergy gaat PSA aan voor Blok 5 offshore Suriname

QatarEnergy is de nieuwste deelnemer in het Production Sharing Agreement (PSA) voor het shallow offshore Blok 5, na het overnemen van een belang van 20 procent van Chevron Exploration Suriname (Chevron). Deze ontwikkeling volgt op het vertrek van Shell uit het blok. Met de komst van QatarEnergy kunnen de plannen om in 2025 een exploratieput te boren, worden voortgezet.

Continue ReadingQatarEnergy gaat PSA aan voor Blok 5 offshore Suriname

Multinationals moeten meer afnemen van lokale ondernemers

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

‘Local content’ is een term die gebruikt wordt in de olie- en gasindustrie, om mogelijkheden voor werkers te creëren en lokale ondernemingen te laten groeien in deze industrie en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname. Cedric van Samson, DNA-lid, zegt dat Surinaamse ondernemers altijd dienst- en productverlening hebben geleverd aan multinationals.

Continue ReadingMultinationals moeten meer afnemen van lokale ondernemers

Advies van het ministerie van Volksgezondheid: voorkom ziektes en vermijd ondergelopen gebieden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het ministerie van Volksgezondheid adviseert de bevolking dringend om ziektes te voorkomen door niet in ondergelopen straten, bermen of erven te gaan. Wateroverlast kan ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengen, waaronder de verspreiding van watergedragen ziektes. Stilstaand water kan bacteriën, virussen en parasieten bevatten die ziekten zoals leptospirose, dengue en cholera kunnen veroorzaken.

Continue ReadingAdvies van het ministerie van Volksgezondheid: voorkom ziektes en vermijd ondergelopen gebieden

Guyana verwacht met hogere salarissen verpleegsters terug te winnen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Mohamed Irfaan Ali van Guyana kondigde aan, dat de salarisniveaus van het land binnen enkele jaren zullen stijgen, wat ertoe zou kunnen leiden dat kritische groepen werknemers, zoals verpleegsters, die het land verlieten, terugkeren voor betere lonen. Tijdens een toespraak op een investeringsforum op 10 juli in Georgetown zei Ali: “Over een paar jaar zal onze salarisstructuur vergelijkbaar zijn met veel jurisdicties waar onze leraren en verpleegkundigen naartoe zijn gegaan, en zij zullen willen terugkeren. En dan zal het competitiever worden om verschillende banen te betreden.”

Continue ReadingGuyana verwacht met hogere salarissen verpleegsters terug te winnen

POLITIEKE BEVUILING

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De verkiezingen van mei 2025 zijn in aantocht en er gebeuren rare dingen binnen het politieke krachtenveld. Binnen de Surinaamse politiek is het vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw zo, dat er tal van verschuivingen binnen politieke organisaties hebben kunnen plaatsvinden. Vaak genoeg uit puur politiek opportunisme of het kunnen behartigen van bepaalde zakelijke en ook wel etnische belangen.

Continue ReadingPOLITIEKE BEVUILING