TotalEnergies garandeert veiligheid bij offshore boringen in Suriname

TotalEnergies Exploration & Production (E&P) laat in een persbericht weten, dat zij al 40 jaar als leider en vernieuwer in de olie- en gasindustrie met een focus op veilige operaties en boorputintegriteit, de veiligheid kan garanderen. De onderneming verzekert dat alle activiteiten, inclusief offshore Suriname, voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen om incidenten te voorkomen. Bij offshore booractiviteiten zijn blowouts, het ongecontroleerd vrijkomen van formatievloeistoffen, een van de grootste risico’s. Om deze risico’s te beheersen, beschikt TotalEnergies over uitgebreide noodplannen, zoals het Blow Out Contingency Plan (BOCP) en het Oil Spill Contingency Plan (OSCP). Deze plannen beschrijven preventieve en reactieve maatregelen om de gevolgen van lekkages te minimaliseren en de gezondheid van mens en milieu te beschermen.

TotalEnergies houdt zich strikt aan lokale en internationale voorschriften en heeft wereldwijde overeenkomsten gesloten met organisaties als Oil Spill Response Ltd. (OSRL) en Wild Well Control (WWC). Deze samenwerkingen zorgen voor snelle toegang tot onderzeese boorputinterventiediensten en geavanceerde boorputafsluiters in geval van nood.

Tijdens de exploratie- en beoordelingsfase van Block 58 in Suriname (2020-2023) maakte TotalEnergies gebruik van zowel OSRL als WWC. Daarnaast introduceerde het bedrijf geavanceerde technologieën zoals de Kinetic Blowout Stopper (K-BOS), geïnstalleerd op het Transocean Development Driller III semi-submersible booreiland.

Dit was wereldwijd de tweede installatie van de K-BOS-tool, die in staat is om een boorput in slechts één seconde volledig af te sluiten.

De K-BOS, ontwikkeld door Kinetic Pressure Control, is een innovatieve pyromechanische afsluiter die onafhankelijk van de Blow Out Preventer (BOP) functioneert en wordt beschouwd als “de airbag voor de olie- en gasindustrie”. Deze technologie biedt een extra veiligheidslaag door de boorput snel en effectief af te dichten tijdens boor-, voltooiings- en interventiewerkzaamheden.

Verder maakt TotalEnergies gebruik van DRILL-X, een geavanceerde digitale kunstmatige intelligentie (AI) technologie, ontwikkeld door TotalEnergies Digital Factory. DRILL-X monitort continu de status van de boorputten en verbetert de operationele veiligheid.

TotalEnergies is ook actief in internationale fora waar de belangrijkste spelers in de olie- en gasindustrie ervaringen delen en synergieën zoeken om de veiligheid van offshore-operaties wereldwijd te verbeteren. Door haar kennis en ervaring te delen, draagt TotalEnergies bij aan de continue verbetering van de sector, inclusief de operaties in buurland Guyana.

Met deze innovatieve technologieën en samenwerkingen blijft TotalEnergies zich inzetten voor veilige en efficiënte booractiviteiten offshore Suriname, en draagt het bedrijf bij aan de duurzame ontwikkeling van de olie- en gasindustrie.

More
articles