Guyana en ExxonMobil oneens over ‘belangenconflict’

Guyana’s vicepresident Bharrat Jagdeo, beweert dat Nigel Hughes, de nieuw gekozen leider van de politieke partij Alliance for Change (AFC), een belangenconflict heeft vanwege zijn relatie met ExxonMobil, de exploitant van het Stabroek-blok. Hughes, die op 30 juni werd gekozen, is partner bij het advocatenkantoor Hughes, Fields & Stoby, dat ExxonMobil als cliënt heeft. Sinds zijn verkiezing wordt Hughes geconfronteerd met vragen over mogelijke belangenverstrengeling. De AFC maakt deel uit van het parlementaire oppositieblok APNU+AFC, dat 31 van de 65 zetels in de Nationale Assemblee bezit.

Continue ReadingGuyana en ExxonMobil oneens over ‘belangenconflict’

Mathoera benadrukt belang van internationale sanctiewetgeving

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Krishna Mathoera, minister van Defensie, is gisteren in De Nationale Assemblée tijdens de behandeling van de wijziging van de Wet ter voorkoming en bestrijding van Money Laundering en Terrorisme Financie-ring (WMTF) en de Wet Internationale Sancties in gegaan op deze materie. In haar rol als interim minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), deelde Mathoera haar zienswijze namens de regering  op de wet Internationale Sancties. Mathoera benadrukte het belang van de wijziging van de wet, die oorspronkelijk uit 2014 stamt en in 2016 werd gewijzigd.

Continue ReadingMathoera benadrukt belang van internationale sanctiewetgeving

Personeel PCS is beleid huidige directeur behoorlijk zat

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het personeel van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS)  is sedert maandag, na een Algemene Leden Vergadering (ALV), in actie. Zij zijn het beleid en het dictatoriaal gedrag van de huidige directeur, Jeetendra Jitan, behoorlijk zat. Valery Pique, ondervoorzitter van de vakbond bij het PCS, zegt tegenover journalisten dat het gedrag van de directeur niet vol te houden is, en dat de mensen onheus worden behandeld en mentaal kapot worden maakt, en dat terwijl zij in een psychiatrisch centrum werken.

Continue ReadingPersoneel PCS is beleid huidige directeur behoorlijk zat

Kiezer zal consequenties verbinden aan niet nagekomen beloften

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Bestuursdeskundige August Boldewijn zegt dat stemmen met je geweten wordt bedoeld, dat de ervaringen die de kiezer heeft met een bepaalde regering en de keuze die je gaat maken bij de komende verkiezingen. “Alleen maar letten op de regering om te weten wat je krijgt en niet krijgt, niet voldoende is”, aldus Boldewijn. Volgens hem is wat de regering doet om zichzelf en eigen mensen te bevoordelen, het volk daarmee kan benadelen.

Continue ReadingKiezer zal consequenties verbinden aan niet nagekomen beloften

Franse ambassadeur wil vorderingen bilaterale relaties

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Franse ambassade in Suriname en Guyana organiseerde afgelopen weekend een feestelijke receptie ter gelegenheid van de Franse nationale feestdag Quatorze Juillet in de residentie van de ambassadeur. Onder de genodigden bevonden zich president Chandrikapersad Santokhi, diverse regeringsvertegenwoordigers, diplomaten, ondernemers, media en partnerorganisaties van de ambassade. Ook vele leden van de Franse gemeenschap in Suriname waren aanwezig.

Continue ReadingFranse ambassadeur wil vorderingen bilaterale relaties

TotalEnergies garandeert veiligheid bij offshore boringen in Suriname

TotalEnergies Exploration & Production (E&P) laat in een persbericht weten, dat zij al 40 jaar als leider en vernieuwer in de olie- en gasindustrie met een focus op veilige operaties en boorputintegriteit, de veiligheid kan garanderen. De onderneming verzekert dat alle activiteiten, inclusief offshore Suriname, voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen om incidenten te voorkomen.

Continue ReadingTotalEnergies garandeert veiligheid bij offshore boringen in Suriname

Samenleving moet voorbereid zijn op wateroverlast en zware regenbuien

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Meteorologische Dienst in Suriname heeft onthuld dat er op woensdag 17 juli weer kans is op matige tot lokaal zware onweersbuien, vergezeld van plaatselijke windstoten. Deze kunnen wateroverlast veroorzaken in sommige delen van het kustgebied en het binnenland. In de ochtenduren is het ook vandaag gedeeltelijk bewolkt.

Continue ReadingSamenleving moet voorbereid zijn op wateroverlast en zware regenbuien

Notch snoept punten af van Transvaal

  • Post author:
  • Post category:Sport

De voetbalverenigingen uit het oosten Notch, wist in een goed gevuld Franklin Essed Stadion punten af te snoepen van Transvaal. Hoewel het duidelijk was dat Transvaal de betere ploeg van de wedstrijd was, wist Notch net voor de slotfase de gelijkmaker te scoren en de eindstand op 1-1 te bepalen. De ploegen gingen de kleedkamers ook al in met een 0-0 stand. Voor Notch was het belangrijk geen verlies te lijden en Transvaal de kans te bieden op het kampioenschap.

Continue ReadingNotch snoept punten af van Transvaal

Presentatie Ontwerp Mijnbouwwet en conceptwet instelling DAS

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het mijnbouwbeleid in Suriname ondergaat een hervorming met als doel een winstgevende en duurzame ontwikkeling van de mijnbouwsector te bevorderen. In dit kader wordt de mijnbouwwet aangepast en de instelling van de Delfstoffen Autoriteit Suriname (DAS) voorbereid. Deze autoriteit zal verantwoordelijk zijn voor het bevorderen, coördineren, reguleren, zelfstandig monitoren en inspecteren van de activiteiten in de mijnbouwsector.

Continue ReadingPresentatie Ontwerp Mijnbouwwet en conceptwet instelling DAS

Suriname medevoorzitter 20e CARICOM-Japan consultatie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op het CARICOM Secretariaat te Georgetown, Guyana,  vond op vrijdag 12 juli de 20e CARICOM-Japan consultatie plaats. De vergadering werd mede voorgezeten door Suriname, in de hoedanigheid van de eerstvolgende voorzitter van de Ministeriële Raad voor Buitenlandse Zaken van de CARICOM, ambassadeur Liselle Blankendal. Haar medevoorzitter was de assistent-minister van het Bureau voor Latijns-Amerikaanse en Caribische Zaken, het ministerie van Buitenlandse Zaken van Japan,  Yasushi Noguchi.

Continue ReadingSuriname medevoorzitter 20e CARICOM-Japan consultatie

Hakrinbank lanceert nieuwe huisstijl en slogan

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Hakrinbank is onlangs 88 jaar geworden en viert dit heuglijk feit onder andere met de lancering van een vernieuwde huisstijl en nieuwe slogan: ‘Hakrinbank, de wereld is van jou’. Naast de lancering van de nieuwe slogan, heeft de Hakrinbank haar huisstijl geactualiseerd. De Hakrinbank heeft ook gehoor gegeven aan de oproep van haar klanten: ‘poets jouw stoffig imago op en kom met een Mobile Banking app’.

Continue ReadingHakrinbank lanceert nieuwe huisstijl en slogan

DE KOEK EN DE VERDELING

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Volgens de jongste berichten, heerst er grote onenigheid in de coalitie en wel tussen VHP en ABOP over de verdeling van de financiële middelen. Er worden met de regelmaat van de klok, beschuldigingen geuit door ABOP-assembleeleden en zelfs door vicepresident Brunswijk, dat de ministeries vallende onder ABOP, zeer onvoldoende financiële middelen ter beschikking krijgen vanwege het departement van Financiën en Planning.

Continue ReadingDE KOEK EN DE VERDELING

Donatiewerving geen oplossing voor ernstig zieke patiënten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In Suriname worden ernstig zieke patiënten door het Staatsziekenfonds (SZF) aangemoedigd om zelf geld op te halen via donatiewerving voor hun medische behandeling. Dit advies dient echter niet opgevolgd te worden, omdat het bijdraagt aan het belonen van de overheid voor nalatigheid en het verkeerd besteden van geleende middelen.

Continue ReadingDonatiewerving geen oplossing voor ernstig zieke patiënten

President geeft opdracht vakbonden te geven wat ze vragen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President, Chandrikapersad Santokhi heeft het afgelopen weekend tijdens de overhandiging van zijn boek, waarin de verworvenheden van de regering in de afgelopen vier jaar zijn opgenomen, gezegd dat hij de opdracht aan de minister van Financiën, Stanley Raghoebarsing, heeft gegeven, de vakbonden zoveel als mogelijk te geven wat ze verlangen.

Continue ReadingPresident geeft opdracht vakbonden te geven wat ze vragen