Surinaamse Brouwerij onderzoekt economische impact op BBP en werkgelegenheid

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft op 11 juli een team van de Surinaamse Brouwerij, vergezeld door consultants van het Amsterdamse adviesbureau Steward Redqueen, ontvangen. Tijdens dit bezoek werden de voorlopige resultaten gepresenteerd van een lopend onderzoek dat de lokale economische bijdrage van de brouwerij in Suriname in kaart brengt.

Het onderzoek, dat in opdracht van de Surinaamse Brouwerij wordt uitgevoerd, is een belangrijke stap in het begrijpen van de impact van de brouwerij op het Bruto Binnenlands Product (BBP) en de werkgelegenheid in Suriname.

Steward Red-queen, een gerenommeerd adviesbureau dat al meer dan vijftien jaar samenwerkt met Heineken wereldwijd, leidt het onderzoek.

Het bureau heeft een lange geschiedenis in het analyseren van de economische impact van brouwerij-operaties op lokale economieën.

Tijdens het bezoek werden de conceptresultaten van het onderzoek besproken met de VSB, vertegenwoordigd door Jan van Charante, Arianne de Bye en onderdirecteur Kamlesh Ganesh.

Dit bood een waardevolle gelegenheid voor beide partijen om ideeën uit te wisselen en de onderzoekers een dieper inzicht te geven in de macro-economische situatie en sectorontwikkelingen in Suriname.

De VSB, als de belangrijkste vertegenwoordiger van werkgevers in Suriname, waardeert deze stap van de Surinaamse Brouwerij ten zeerste.

Het onderzoek benadrukt de cruciale rol die de brouwerij speelt in de economische groei en werkgelegenheid in het land. De komende maand wordt het onderzoek afgerond, en de definitieve resultaten zullen naar verwachting, verdere inzichten bieden in de economische impact van de brouwerij op Suriname.

More
articles