Surinaamse Brouwerij onderzoekt economische impact op BBP en werkgelegenheid

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft op 11 juli een team van de Surinaamse Brouwerij, vergezeld door consultants van het Amsterdamse adviesbureau Steward Redqueen, ontvangen. Tijdens dit bezoek werden de voorlopige resultaten gepresenteerd van een lopend onderzoek dat de lokale economische bijdrage van de brouwerij in Suriname in kaart brengt.

Continue ReadingSurinaamse Brouwerij onderzoekt economische impact op BBP en werkgelegenheid

Vuilophalers dreigen wederom met werkneerlegging

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Ondernemers belast met de vuilophaal, hebben een brief gericht aan het ministerie van Openbare Werken, waarin zij wederom aandacht vragen voor de late uitbetaling van hun tegoeden. De ondernemers die vuil ophalen voor de overheid, zijn al bijna zeven maanden niet uitbetaald door het ministerie van Financiën en Planning.

Continue ReadingVuilophalers dreigen wederom met werkneerlegging

‘Elke politieke partij wil zijn eigen strategie, wensen en doelen verwezenlijken’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Jennifer Simons is onlangs gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Nationale Demo-cratische Partij (NDP). Simons zal hierdoor bij de volgende verkiezingen ook als presidentskandidaat worden voorgedragen door de NDP. Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), zegt tegenover SUN WEB TV, dat deze activiteit binnen de NDP normaal is en in elke partij plaatsvindt.

Continue Reading‘Elke politieke partij wil zijn eigen strategie, wensen en doelen verwezenlijken’

Bouterse nog altijd gezichtsbepalend voor NDP

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Angelic del Castilho, voorzitster van DA’91, zegt dat de uitslag van de bestuursverkiezing en het aanwijzen van Jennifer Simons tot nieuwe voorzitster van de Nationale Democratische Partij (NDP), geen verrassing is. Volgens Del Castilho is misschien het gezicht van de partij veranderd, “maar Simons bevestigt gewoon datgene waar de partij voor staat en dat haar beleid hetzelfde zal blijven. Er zal geen verandering optreden waarmee de NDP geassocieerd wordt, en de politieke organisatie goed praat.’’  Volgens haar is waar het bestuurslid Ramon Abraham op wijst, dat het grootse belang van de NDP is, dat Desi Bouterse gratie verleend wordt.

Continue ReadingBouterse nog altijd gezichtsbepalend voor NDP

‘Benoeming Bouterse tot erevoorzitter NDP is een klap voor nabestaanden Decembermoorden’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

“In een schokkende wending van gebeurtenissen is Desi Bouterse onlangs benoemd tot erevoorzitter van de NDP, ondanks zijn recente veroordeling voor meervoudige moord en zijn status als ondergedoken veroordeelde. Deze benoeming roept ernstige vragen op over de integriteit van deze politieke partij en is een directe aanval op het rechtssysteem, de advocatuur en andere gerelateerde instituten”, aldus Sunil Oemrawsingh van de Stichting 8 december 1982.

Continue Reading‘Benoeming Bouterse tot erevoorzitter NDP is een klap voor nabestaanden Decembermoorden’

Examenuitslag natuurkunde landelijk aangehouden vanwege onregelmatigheden vakdocent

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op 2 juli 2024 vond het eindexamen Natuurkunde op havo-niveau plaats. Recentelijk zijn er onregelmatigheden ontdekt bij de vakdocent S.R., die verantwoordelijk was voor dit examen. Onderzoek door de afdeling Inspectie Voortgezet Onderwijs op Senioren Niveau (VOS) heeft uitgewezen dat de docent tijdens het examen, leerlingen de mogelijkheid heeft gegeven om antwoorden te wijzigen.

Continue ReadingExamenuitslag natuurkunde landelijk aangehouden vanwege onregelmatigheden vakdocent

Training over LEAP Modelling succesvol afgesloten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) heeft van 9 tot 11 juli een succesvolle training georganiseerd over het gebruik van de tool: ‘Low Emissions Analysis Platform’ (LEAP). Dit instrument is ontwikkeld door het Stockholm Environment Institute en kan gebruikt worden voor het berekenen van de broeikasgasuitstoot in verschillende sectoren met name de energiesector. Ook bestaat de mogelijkheid om met LEAP scenario’s te ontwikkelen voor de toekomst inclusief het vaststellen van (mitigatie) maatregelen om deze geconstateerde uitstoot te reduceren.

Continue ReadingTraining over LEAP Modelling succesvol afgesloten

President roept op te focussen op noodzakelijke wetten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Terwijl politieke partijen zich opmaken om politieke campagnes te gaan voeren in verband met de verkiezingen van 25 mei 2025, heeft president Chandrikapersad Santokhi een dringend beroep gedaan op zijn coalitiepartners en leden van De Nationale Assemblee, om zich te concentreren op noodzakelijke wetten die ons land verder moeten beschermen en zaken die de rechtsbescherming van ons land moeten verhogen. Er zijn volgens het staatshoofd noodzakelijke wetten die als randvoorwaarden dienen voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Caribbean Financial Action Taskforce (CFATF).

Continue ReadingPresident roept op te focussen op noodzakelijke wetten

Voorzitter zaalvoetbalbond: ‘De sponsoren vallen meestal weg’

  • Post author:
  • Post category:Sport

De voorzitter van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB), Riaz Habiboellah, heeft in gesprek met Keynews gezegd dat het niet op waarheid berust dat clubs niet meedoen aan de competitie vanwege chaotische situaties binnen het bestuur en de competitie. Ook reageerde hij op een bewering waarom de kampioen en de kampioen van het vorige jaar, zich niet hebben ingeschreven.

Continue ReadingVoorzitter zaalvoetbalbond: ‘De sponsoren vallen meestal weg’

TANTE JENNY EN DE HAMER

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het doek is gevallen voor Ramon, de man die gedacht had voorzitter van de paarse partij te worden, maar zijn meerdere heeft moeten erkennen in tante Jenny, die na 1987 deel is komen uitmaken van deze politieke entiteit. Tante Jenny werd sterker geschraagd dan Ramon, die zijn teleurstelling hierover niet onder stoelen of banken heeft kunnen schuiven. Maar wat had Ramon eigenlijk als goede dienaar van de baas wel gedacht? Dacht hij nou werkelijk dat hij de voorzittershamer in zijn bezit zou krijgen?

Continue ReadingTANTE JENNY EN DE HAMER