Looppad Domburg verbetert veiligheid scholieren

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft in samenwerking met lokale ondernemers en buurtbewoners een looppad aangelegd. Voetgangers met name scholieren die zich langs de Sir Winston Churchillweg moeten verplaatsen, kunnen dat nu iets veiliger doen. De oplevering heeft plaatsgevonden dinsdag op 9 juli.

Het verzoek voor een looppad is via de plaatselijke resortraadsleden onder de aandacht gebracht van het ministerie, waarna de aanvang hiervoor heeft plaatsgevonden op 15 april. Daarvoor was het zeer gevaarlijk voor voetgangers om zich te verplaatsen langs de weg die een gevaarlijke bocht maakt nabij de waterkant van Domburg. Het looppad heeft een lengte van 650 meter en is 1.2 meter breed. De werkzaamheden voor de totstandbrenging van het pad betreffen het afscheren van de berm, grondverbetering en aanleg van trottoirbanden. Voor het waarborgen van de veiligheid van voetgangers, in het bijzonder leerlingen van scholen in de nabijheid, zijn de plaatselijke verkeersborden gereinigd, verbeterd en indien nodig vervangen om het looppad duidelijk aan te geven. Bovendien zijn vier nabijgelegen bruggen opnieuw geverfd. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken is ingenomen met de bijdrage van de plaatselijke bewoners en bedrijven bij het aanleggen van het looppad. Daarnaast liet de bewindsman doorschemeren welke werkzaamheden van het wegenrehabilitatie programma thans landelijk worden uitgevoerd. “Binnenkort beginnen we met een aanvullend rehabilitatieprogramma dat uitgebreid zal worden naar verschillende districten. In Wanica zullen diverse lange wegen worden gerehabiliteerd en geasfalteerd.

”De Sir Winston Churchillweg zal apart behandeld worden vanwege de hoge kosten die ermee gemoeid zijn, waarvoor aparte financiering nodig is. “We zullen de gehele wegconstructie vernieuwen vanaf VABI tot Domburg en de weg upgraden naar de normen voor zwaar verkeer”, zegt de bewindsman.  Deze weg vervult een belangrijke functie vanwege de aanwezigheid van veel grote bedrijven langs de route, wat ook zorgt voor zware belasting van de weg. Buiten deze route ervaren andere wegen ook schade door zwaar verkeer. “Binnenkort presenteren we het nieuwe beleid van het ministerie van Justitie en Politie en Openbare Werken hierop gericht”, stelt minister Nurmohamed. Hij benadrukt dat de rehabilitatie van de Sir Winston Churchillweg echter niet gepland staat voor de nabije toekomst vanwege het grote benodigde budget. “Dit jaar ligt de focus op de rehabilitatie van belangrijke uitvalswegen.”

More
articles