Ingebruikname nieuw looppad Domburg

Het nieuwe looppad in Domburg is op dinsdag 9 juli officieel opgeleverd. Het looppad zal de veiligheid en mobiliteit van de gemeenschap, met name de schoolkinderen, verbeteren. Het looppad loopt, in de strekking Burbertstraat tot de Tweede straat heeft een lengte van 650 meter en is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen verschillende lokale instanties en het ministerie van Openbare Werken. Het project werd tevens mogelijk gemaakt door de inzet van het commissariaat van Wanica Noord-West, dat onder andere een pick-up met chauffeur ter beschikking stelde voor de uitvoering van de werkzaamheden.Bholanath Narain, districtscommissaris (dc) Wanica Noord-West, is bijzonder blij dat er in Domburg een looppad is aangelegd. Het commissariaat heeft actief bijgedragen aan dit initiatief. Samen met Openbare Werken wordt er gestreeft naar veiligheid en duurzaamheid. “Laten we er gezamenlijk zorg voor dragen dat dit looppad schoon en veilig blijft”, aldus de dc.

Su-ann Kartopawiro, schoolhoofd en buurtbewoner, voegde eraan toe dat de wegmarkeringen aangebracht zijn en dat de kinderen volop gebruikmaken van het looppad. Zij roept de gemeenschap op het pad niet te gebruiken als parkeerplaats.  Volgens Prewien Lakhi, districtshoofd Wanica, is dit looppad cruciaal voor de veiligheid van schoolkinderen.

Hij vraagt de gemeenschap om verantwoordelijkheid te nemen en niet hard te rijden in de zone. De werkzaamheden, zoals het afscheren van bermen en het aanleggen van wegmarkeringen, zijn met zorg uitgevoerd. Shirley Mewa, RR-lid bedankt eenieder die een bijdrage heeft geleverd aan dit belangrijke project. De veiligheid van kinderen en ouders staat voorop. Volgens Mewa staan er nog meer projecten gepland.

Indersing Gangabisoensingh, directeur Openbaar Groen en Afvalbeheer voegde toe dat de werkzaamheden drie maanden geleden zijn gestart. Dit project is volledig in eigen beheer uitgevoerd. “Veiligheid staat centraal en ik feliciteer de gemeenschap met deze nieuwe voorziening. Laten we er goed gebruik van maken”, aldus de directeur. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, verklaarde dat dit looppad ten goede komt aan de schoolkinderen en de aantrekkelijkheid van Domburg voor toeristen vergroot. De minister zal zich blijven inzetten voor verdere verbeteringen in Wanica. De bewindsman uitte zijn felicitaties aan de gemeenschap in het bijzonder Domburg. Het nieuwe looppad in Domburg is niet alleen het verbeteren van de infrastructuur, maar ook een bewijs van de kracht van samenwerking binnen de gemeenschap. Het project markeert een stap voorwaarts in het streven naar veiligheid en gemak voor alle inwoners.

More
articles