Read more about the article Vakbondsleider Murwin Leeflang prijst regering Santokhi
Vakbondsleider Murwin Leeflang

Vakbondsleider Murwin Leeflang prijst regering Santokhi

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Murwin Leeflang, vakbondsleider heeft gisteren in een interview met ABC Online , president Chandrikapersad Santokhi en de huidige regering flink verdedigd. Leeflang sprak zijn tevredenheid uit over de manier waarop de onderhandelingen tussen de vakbonden en de regering verlopen.

Continue ReadingVakbondsleider Murwin Leeflang prijst regering Santokhi

‘Rovers die binnenland onveilig maken, al geruime tijd in beeld’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De rovende criminelen die het binnenland onveilig maken, zijn volgens vicepresident Ronnie Brunswijk, al geruime tijd in beeld gebracht door de inlichtingendiensten. Brunswijk weet niet waarom men het nalaat om op te treden tegen hen. “De inlichtingendiensten hebben dit allang doorgegeven en ze hebben mensen in kaart gebracht, want dit kunnen we voorkomen”, zei Brunswijk.

Continue Reading‘Rovers die binnenland onveilig maken, al geruime tijd in beeld’

Veiligheidsbonden eisen 40% loonsverhoging

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De bonden aangesloten bij de veiligheidscentrale (KPS, KPA, KBS en BBS) hebben van de regering een loonsverhoging van 40 procent geëist voor hun leden. Volgens de vakbonden zijn de salarissen van ambtenaren in de afgelopen jaren met minimaal 60 procent gedevalueerd. Echter, de bonden willen wel rekening houden met de economische situatie van het land en eisen een tegemoetkoming van 40 procent op het loon.

Continue ReadingVeiligheidsbonden eisen 40% loonsverhoging

Voorbereidingen BiZa op verkiezingen aangevangen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Nasier Eskak, directeur van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), heeft in het programma Mmanten Taki van de STVS gezegd dat voor de verkiezingen van 2025, er voor de 673 stembureaus, ruim 8000 medewerkers nodig zullen zijn. Hij verduidelijkte dat er per stembureau 10 medewerkers nodig zijn. Hoewel er mogelijk uitvallers kunnen zijn om diverse redenen, garandeert het ministerie,  dat de bemensing op de stembureaulocaties, optimaal zal zijn.

Continue ReadingVoorbereidingen BiZa op verkiezingen aangevangen

SEOB verwacht groei van ruim 2% per maand na uitvoering IMF-programma

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Suriname werd in juni 2024 voor de zesde keer binnen het IMF-programma beoordeeld. De zesde tranche is goedgekeurd, na goedkeuring van een verzoek voor het niet-nakomen van enkele performance criteria. De goedkeuring is gebaseerd op corrigerende maatregelen die Suriname dient te nemen om de vooraf afgesproken targets te behalen.

Continue ReadingSEOB verwacht groei van ruim 2% per maand na uitvoering IMF-programma
Read more about the article Voorzitter VRM daagt president uit noodtoestand uit te roepen
De voorzitter van de Vereniging Rechtspositie Militairen, Rodney Cairo, heeft gisteren een petitie ingediend bij het Kabinet van de President. De petitie is door de directeur van het Kabinet van de President, Aday Moensi, in ontvangst genomen. De president heeft na kennis te hebben genomen van de petitie, een cluster van ministers aangesteld, die zich met de bevelhebber zal buigen over de petitie, samen met het Georganiseerd Overleg. Gezamenlijk zal ernaar worden gestreefd om tot overleg te komen voor structurele oplossingen

Voorzitter VRM daagt president uit noodtoestand uit te roepen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Suriname Herald nieuwssite berichtte dat Rodney Cairo, voorzitter van de Vereniging voor de Rechtspositie van Militairen (VRM), president Chandrikapersad Santokhi heeft uitgedaagd, de noodtoestand uit te roepen vanwege de ernstige problemen, waar militairen van het Nationaal Leger mee te maken hebben en de zorgen over de nationale veiligheid. Cairo verklaarde, dat de militairen de president niet langer steunen, en wees op de lage salarissen die veel militairen dwingen bijbaantjes te nemen. Hij benadrukte dat deze situatie de discipline en motivatie binnen de gelederen ondermijnt.

Continue ReadingVoorzitter VRM daagt president uit noodtoestand uit te roepen

‘Suriname gaat de goede kant op, maar voorzichtigheid is geboden’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning, heeft afgelopen woensdag tijdens een persconferentie, gezegd dat het met de wisselkoersen de goede kant opgaat. De economische groei wordt dit jaar geprojecteerd op 3 procent. ‘’Deze positieve ontwikkelingen moeten uiteindelijk leiden naar een gezondere situatie voor elke huishouding, en dat er langzaam maar zeker nog meer ontwikkeling tot stand komt’’, aldus de minister.

Continue Reading‘Suriname gaat de goede kant op, maar voorzichtigheid is geboden’

Staatsolie: Elf blokken geveild in ondiep water

De biedronde voor ondiep water in Suriname is onlangs afgesloten met meerdere ontvangen biedingen, aldus Staatsolie. In een recente aankondiging bedankte Staatsolie de bedrijven voor hun getoonde interesse. Staatsolie heeft nog niet bekend heeft gemaakt welke bedrijven een bod hebben uitgebracht en voor welke specifieke blokken. In totaal werden elf blokken geveild. Deze blokken bevinden zich tussen de producerende olievelden op land en de diepwatervondsten, binnen waterdieptes tot 150 meter, aldus het Staatsolie Hydrocarbon Institute (SHI).

Continue ReadingStaatsolie: Elf blokken geveild in ondiep water

Transvaal wint van Inter Moengotapoe

  • Post author:
  • Post category:Sport

In een  spannende wedstrijd afgelopen zondag, matchday 16, heeft S.V Transvaal met 2-1 gewonnen van Inter Moengotapoe in het Franklin Essed Stadion. Deze overwinning is van groot belang voor Transvaal, die hiermee de koppositie in de Suriname Major League (SML) verstevigt, terwijl Inter Moengotapoe een zware klap moest incasseren in de strijd om een play-off plek.

Continue ReadingTransvaal wint van Inter Moengotapoe

ExxonMobil verlaat Kaieteur-blok wegens niet voldoen aan investeringscriteria

Philip Rietema, vicepresident van Exxon-Mobil Guyana, heeft onthuld dat de beslissing van het bedrijf om zich terug te trekken uit het Kaieteur-blok vorig jaar, te wijten was aan het onvermogen van het project om te voldoen aan de strenge investeringshindernissen. Deze beslissing werd genomen ondanks jaren van intensieve inspanningen en seismisch onderzoek.

Continue ReadingExxonMobil verlaat Kaieteur-blok wegens niet voldoen aan investeringscriteria

Ingebruikname nieuw looppad Domburg

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het nieuwe looppad in Domburg is op dinsdag 9 juli officieel opgeleverd. Het looppad zal de veiligheid en mobiliteit van de gemeenschap, met name de schoolkinderen, verbeteren. Het looppad loopt, in de strekking Burbertstraat tot de Tweede straat heeft een lengte van 650 meter en is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen verschillende lokale instanties en het ministerie van Openbare Werken.

Continue ReadingIngebruikname nieuw looppad Domburg

Gajadien pleit voor aanpassing wetgeving goudsector

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Asiskumar Gajadien, parlementariër voor de VHP, heeft in gesprek met TBN Prime Alert verklaard, dat er een aangepaste wetgeving moet komen voor de goudsector, zodat Suriname er uiteindelijk aan kan gaan verdienen. Volgens hem loopt Suriname nog een heleboel inkomsten mis, omdat er geen behoorlijke wetgeving is op dit gebied. Hij gaf als voorbeeld aan, dat iemand naar de goudopkoopcentrale kan gaan en twee kilo goud kan verkopen.

Continue ReadingGajadien pleit voor aanpassing wetgeving goudsector