25 juli vervolg strafzaak tegen verdachten Kromosoeto, Hew A Kee, Jurgens, Sardjo, Ten Berge en Putter

Op 27 juni 2024 heeft de kantonrechter de behandeling van de strafzaak tegen de verdachten G. Kromosoeto, G. Hew A Kee, B. Jurgens, W. Sardjo, J. Ten Berge en R. Putter voortgezet. Tijdens deze zitting werden de verdachte Hew A Kee verhoord en werd er een uitspraak verwacht over het verzoek tot bewijsuitsluiting in de zaak van verdachte Putter. De officier van justitie heeft bezwaar gemaakt tegen het verzoek tot bewijsuitsluiting in de strafzaak van Putter. Zij heeft de kantonrechter gevraagd om de bezwaren van de verdediging te verwerpen, het verzoek ongegrond te verklaren en de bewijsstukken te handhaven.

Na het verhoor van Hew A Kee, heeft advocaat Dubois een verzoek ingediend om de voorlopige hechtenis van Hew A Kee op te heffen, onder voorwaarden die door de kantonrechter zouden worden vastgesteld. De officier van justitie verzet zich tegen dit verzoek, onder verwijzing naar de ernst van de feiten en de ernstige bezwaren tegen de verdachte.

Eveneens heeft advocaat mr. R. Lobo verzocht om opschorting van de voorlopige hechtenis van verdachte Jurgens, eveneens onder voorwaarden die door de kantonrechter zouden worden vastgesteld. De vervolging verzet zich ook tegen dit verzoek. De kantonrechter heeft onmiddellijk na de verzoeken van de advocaten beslist om beide verzoeken af te wijzen, gezien de voortdurende ernst van de bezwaren tegen de verdachten. De zaak is uitgesteld naar 25 juli 2024 om 11.00 uur, waar de zitting zal doorgaan met het verhoor van verdachte Kromosoeto en de uitspraak over het verzoek van advocaat mr. N. van Dijk inzake de bewijsuitsluiting in de strafzaak van verdachte Putter.

 

More
articles