Van Samson kan geen begrip opbrengen voor klaagzang Abop

De VHP- parlementariër, Cedrick van Samson, verklaart in gesprek met TBN-prime alert geen  begrip te kunnen opbrengen voor de klaagzang van coalitie partner Abop, omdat ze niet wenst mee te werken aan bepaalde zaken en zelf haar eigen glazen stuk slaat. Hij haalde daarbij de kwestie van SWM aan, waarbij hij aangeeft dat de minister wel middelen wil vrij maken, maar de aankopen rechtstreeks wilt doen.

Echter valt dit niet in goede aarde bij de Abop die de crediteurs niet wilt prijsgeven. “Het is één regering, stelt hij. Als er geen problemen zijn zou de directeur van het staatsbedrijf de gegevens van de crediteur kunnen doorgeven en het geld wordt overgemaakt”,  aldus Van Samson.  Van Samson begrijpt de Financiënminister volkomen omdat er beperkte middelen zijn en de bewindsman op elke cent moet letten.

De volksvertegenwoordiger gaf aan geen begrip te hebben voor de klaagzang van de ABOP. Hij is van mening dat wanneer partijen vanuit een stukje individualisme willen werken het niet gaat werken. Hij benadrukt dat het gaat om één regering en dat vanuit die constellatie er prioriteiten worden gesteld. Van Samson gaf aan, dat de ABOP en de VHP verschillen van cultuur.

Zijn VHP gaat voor hervormingen terwijl de coalitiepartner zich sterkt maakt voor de kansarmen. De parlementariër benadrukt verder dat resultaten geboekt worden als land en niet als partij, ook niet voor zijn VHP. Het is van belang om vanuit het collectief denken te handelen, aldus Van Samson.

Er moet nog veel gebeuren binnen de partijen. Wanneer partijen schreeuwen om uit de achterstandspositie te komen moet intern niet alleen naar de leider gekeken worden. Men moet de partijideologie volgen.

More
articles