Reyme: ‘Spiltsing in regering wordt zichtbaarder in aanloop naar verkiezingen’

Steven Reyme voorzitter van de politieke partij A-20, heeft in gesprek met een lokaal nieuwsmedium gezegd dat met nauwelijks nog een jaar te gaan voor de verkiezingen het duidelijk is, dat de regering bestaat uit drie partijen, die aangeven, dat ze zaken niet hebben kunnen realiseren, omdat de middelen niet werden vrijgemaakt. Volgens hem is dit niet bevorderlijk voor het land, gezien de samenleving verwacht dat partijen zich inzetten voor de vooruitgang van elk individu.

“Dat de ene regering doet wat ze wil en de andere ook. Een jaar voor de verkiezingen voeren twee regeringen campagne, terwijl ze ervoor moeten zorgen, dat dingen juist gerealiseerd moeten worden naarmate het einde van hun zittingsperiode nadert. Maar ze zijn al bezig met de verkiezing. Dat is ongekend”, zei Reyme.

Reyme, die pas herkozen is als voorzitter van A-20 en zich opmaakt voor deelname aan de volksraadpleging volgend jaar, ziet dit als een zeer ongezonde zaak. Volgens Reyme is zijn partij aan het groeien, omdat het Surinaamse volk moe is van de oude politiek. “Het volk wil iets nieuws omdat het moe is om steeds door dezelfde cyclus te gaan. We staan op een kruispunt en we gaan straks 20 miljard verdienen uit oil & gas. Als je dezelfde leiders weer zet, dan is de garantie bijna honderd procent, dat mensen zullen gaan voor hun partijpolitiek, de kapitalisten en loyalisten. Dus ik denk dat het volk zich daarvan bewust is. Zeker de jongere mensen”, aldus Reyme.

More
articles