Ramdin: ‘Nog niet bepaald aan wie Bordo zal worden uitgeleverd’

De minister van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin, heeft gisteren tijdens de regeringspersconferentie gezegd, dat het lot van Joël ‘Bordo’ Martinus, nog niet is bepaald. ‘’Er zijn twee opties: Bordo kan aan Suriname worden uitgeleverd, aangezien er momenteel een strafzaak tegen hem loopt. Maar hij kan ook aan Frankrijk worden uitgeleverd, waar hij bij verstek is veroordeeld’’, aldus Ramdin. In Frankrijk moet Bordo acht jaar uitzitten voor medeplichtigheid aan drugshandel.

Ramdin zei dat Bordo juristen in dienst heeft genomen die hem bijstaan.  In Suriname wordt hij  ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan moord, medeplegen/medeplichtigheid tot moord; doodslag, medeplegen/medeplichtigheid aan doodslag; bedreiging met misdrijf; deelneming criminele organisatie, overtreding Wet Verdovende Middelen en overtreding Wet Money Laundering.

Bordo werd vorige maand in Brazilië aangehouden, nadat hij een schoenenzaak opende en de aandacht trok van de Braziliaanse autoriteiten. In Suriname veranderde Bordo zijn naam naar Jay-Z, om het land op legale wijze te kunnen verlaten.

More
articles