Parmessar: ‘Berovingen en verkrachtingen spreken boekdelen’

NDP-parlementariër Rabin Parmessar, is niet te spreken over de manier waarop wordt omgegaan met de veiligheid in dit land. Volgens hem wordt de indruk gewekt dat zaken rooskleurig zijn en de goede richting opgaan, maar dit is niet het geval. Volgens Parmessar vinden er nog dagelijks berovingen en verkrachtingen plaats. “In ons binnenland, zoals in Sipaliwini, is de situatie nog ernstiger als het om criminaliteit gaat”, aldus Parmessar.

Een van zijn grootste zorgen is het gebrek aan transparantie en verantwoording van de regering. “We vragen steeds naar de relevante in-depth statistieken, maar die krijgen we, ondanks herhaaldelijk vragen, niet. De regering ontloopt haar verantwoordingsplicht”, zei Parmessar. Daarnaast wees hij op de onvoldoende uitrusting van de politie en het gebrek aan brandstof voor haar voertuigen. “De politie ontbeert de nodige equipment en tot overmaat van ramp zelfs benzine om uit te rijden”, benadrukte hij.

Parmessar drong er vervolgens op aan dat de regering haar prioriteiten heroverweegt, en zich meer richt op de veiligheid van de burgers in Suriname. “Onze eigen mensen hier en hun have en goed, genieten prioriteit”, benadrukte Parmessar.

More
articles