Mathoera bezorgd over criminaliteit in West-Suriname

Defensieminister Krishna Mathoera heeft de afgelopen week voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van Raad van Ministers gezegd, zich ernstig zorgen te maken over de toename van de criminaliteit in het westen van Suriname. Mathoera merkte op dat er automatische wapens worden ingezet bij roofovervallen. “Er moet niet alleen preventief worden opgetreden, maar het ministerie van Justitie en Politie, moet daadwerkelijk de criminelen aanpakken. De daders moeten geïdentificeerd worden en opgepakt”, aldus Mathoera.

Volgens Mathoera worden er nu operaties in zowel het oosten als het westen van het land uitgevoerd, om de veiligheid op te voeren. Hiervoor zijn er ruim 200 manschappen ingezet. De operaties worden zowel te land als op het water en in de lucht uitgevoerd. Dit is volgens Mathoera de bijdrage van het Nationaal Leger om de veilig te verhogen. Het leger kan volgens de bewindsvrouwe, niet overal aanwezig zijn vanwege de geringe capaciteit. “Maar dat neemt niet weg dat er gewerkt wordt aan de veiligheid. Er moet dadergericht gewerkt worden om de criminaliteit aan te pakken, criminaliteit loont en beloont niet”, aldus Mathoera.

Volgens Mathoera is Suriname een geciviliseerde staat en doet ze daarom een beroep op de criminelen dit soort gedragingen achter wegen te laten. Volgens haar wordt hiermee ook het toerisme geschaad.

More
articles