Wederom SWM-onderbrekingen in de watervoorziening

Dagblad Suriname vermeldt, dat de Vereniging Inheemse Dorpshoofden Suriname (VIDS) met alle beschikbare krachten van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) werkt aan het opheffen van het waterprobleem van inheemse gemeenschappen te Zanderij, Witsanti en Bernharddorp. Voorts vernemen wij uit betrouwbare bron, dat de omgevingen Kwatta, Charlesburg, Vredenburg Zuid en de Waterkant, te kampen hebben met een lage waterdruk.

Eerder maakte de SWM bekend dat klanten contact kunnen maken met de klantenservice, om water door middel van transporttrucks te betrekken, zonder extra kosten. Het verbruik wordt dan verrekend op de maandelijkse rekening. Als er bijvoorbeeld 20 kuub is afgenomen van de transporttrucks, wordt dat bedrag verrekend. Op de SWM-website worden twee onderbrekingen gepubliceerd in de watervoorziening. De SWM bekijkt leidingbreuken in het distributienetwerk en verschillende oorzaken, die leiden tot onderbrekingen in de productie. Bij leidingbreuken in het distributienetwerk, kunnen gebieden te maken krijgen met lage waterdruk of helemaal geen water. De afdelingen Productie en Distributie voeren regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit, die kunnen leiden tot een lage waterdruk of de volledige uitschakeling van de watervoorziening in de gebieden waar de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Het is van cruciaal belang, dat consumenten over deze situaties worden geïnformeerd. Daarnaast komt het voor, dat de watertoevoer abrupt wordt onderbroken, of dat de productie moet worden stopgezet door verschillende oorzaken, zoals leidingbreuken, pompstoringen of stroomuitval. Deze problemen kunnen van invloed zijn op de algehele watervoorziening en het distributiesysteem.

More
articles