Grondconversie kan voldoende geld opleveren voor sociaal programma

Alle verdiensten uit grondconversie zullen worden besteed aan het sociaal programma. Dit bevestigde president Chandrikapersad Santokhi tegenover de STVS. Sedert de aanname van de grondconversie wet, is er inmiddels ruim SRD 70 miljoen opgehaald. Dit project wordt uitgevoerd door studenten, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. Deze studenten hebben bewezen in staat te zijn om meer dan SRD 70 miljoen te genereren door het implementeren van efficiënte systemen die voordelig zijn voor de overheid en voor de samenleving.

Volgens het staatshoofd is het streven van de overheid om aan het einde van dit jaar te beschikken over ruim SRD 150 miljoen om het sociaal programma verder vorm te kunnen geven en de sociaal zwakkeren te kunnen financieren.

De grondconversie kan voldoende geld opleveren, benadrukte de president. Het is de bedoeling dat er met de vrijgekomen middelen opnieuw zal worden geïnvesteerd in de samenleving. Door de grondconversie krijgt de burger meer zekerheid om een lening bij de bank te kunnen aanvragen voor het verwezenlijken van bepaalde doeleinden. In oktober zal de regering de grondconversie evalueren en een besluit nemen over het vervolgtraject.

Er zullen dan aanpassingen aan het staatsbesluit plaatsvinden indien nodig. Inmiddels hebben meer dan 2000 personen al grondconversie aangevraagd en verkregen. Het was een vereiste van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), om verbetering te brengen in het sociaal programma, omdat die nog wat kinderziektes ondervond.

 

 

More
articles