Voortzetting getuigenverhoor in strafzaak Ashwin Adhin

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op 24 juni 2024 heeft het Hof de strafzaak in hoger beroep tegen de verdachte Ashwin Adhin behandeld. Tijdens deze zitting werd het getuigenverhoor voortgezet, waarbij Adhin werd bijgestaan door zijn raadslieden I. Kanhai BSc. en mr. C. Algoe. De getuigen M.L., A.B. en R.S., allen (voormalige) medewerkers van het Kabinet van de Vicepresident, werden gehoord.

Continue ReadingVoortzetting getuigenverhoor in strafzaak Ashwin Adhin

Stichting Wan Okasi lanceert Wan Okasi Skoro

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Stichting Wan Okasi is afgelopen zaterdag in verband met haar 13-jarig bestaan officieel van start gegaan met de Wan Okasi Skoro. Dit is de eerste online school voor alle personen met een beperking in Suriname. In de 13 jaar van haar bestaan heeft Stichting Wan Okasi veel kennis en ervaring opgedaan over de uitdagingen die mensen met een beperking ondervinden bij hun ontwikkeling.

Continue ReadingStichting Wan Okasi lanceert Wan Okasi Skoro

Rijstboeren geconfronteerd met vraagstukken als gevolg van hevige regenval

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Rijstboeren worden geconfronteerd met problemen als gevolg van hevige regenval en een zeer slechte infrastructuur, aldus Rajen Bishar, woordvoerder van de Productie- en Verwerkingscoöperatie Middenstandsboeren (PVCM). Bishar heeft zijn bezorgdheid geuit over de extra uitgaven die rijstboeren naar verwachting moeten doen om de gevolgen van zware regens tegen te gaan, die worden verergerd door de slechte staat van polderdammen en wegen.

Continue ReadingRijstboeren geconfronteerd met vraagstukken als gevolg van hevige regenval

Bousaid benadrukt uitdagingen van Suriname bij aantrekken kapitaal en financiering

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Forum on Economic and Fiscal Policy (FEFP), een internationale en onafhankelijke denktank die zich inzet voor de verbetering van economisch en fiscaal beleid, organiseerde op 24 juni een conferentie in de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het evenement richtte zich op het mondiale kapitaalaanbod en -vraag, economische groei, en de financiering van klimaatverandering. De conferentie bracht vooraanstaande sprekers en belanghebbenden samen om discussies te voeren en onderzoek te presenteren.

Continue ReadingBousaid benadrukt uitdagingen van Suriname bij aantrekken kapitaal en financiering

Grondconversie kan voldoende geld opleveren voor sociaal programma

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Alle verdiensten uit grondconversie zullen worden besteed aan het sociaal programma. Dit bevestigde president Chandrikapersad Santokhi tegenover de STVS. Sedert de aanname van de grondconversie wet, is er inmiddels ruim SRD 70 miljoen opgehaald. Dit project wordt uitgevoerd door studenten, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar.

Continue ReadingGrondconversie kan voldoende geld opleveren voor sociaal programma

Arrogante houding en strategie kunnen NDP de das om doen, 6 juli uur der waarheid

Op 6 juli heeft de NDP de kick-off van haar campagne. De vraag is: wat gaat de NDP vertellen en wat zal haar insteek zijn? Wat wordt de strategie en boodschap? Hoe gaat de NDP haar huidige 12 zetels (volgens nieuwe regeling) proberen te behouden, en zelfs meer behalen? Alles wijst erop dat de NDP in een heleboel opzichten ten opzichte van bijvoorbeeld 2010 en 2015 nog slechter is geworden.

Continue ReadingArrogante houding en strategie kunnen NDP de das om doen, 6 juli uur der waarheid
Read more about the article Rechtbank veroordeelt ‘witwasfamilie’ Basnoe tot 6 jaar voor criminele praktijken
Hamer uit de rechtzaal

Rechtbank veroordeelt ‘witwasfamilie’ Basnoe tot 6 jaar voor criminele praktijken

Op maandag heeft de Nederlandse rechtbank enkele leden van de Amsterdams-Surinaamse familie Basnoe, bekend als de 'witwasfamilie', veroordeeld tot jarenlange celstraffen. De straf voor de pater familias, Imranalie Basnoe (56), loopt op tot zes jaar. Hij en drie andere familieleden zijn schuldig bevonden aan witwassen, ondergronds bankieren en deelname aan een criminele organisatie. Naast de zes jaar cel voor Imranalie Basnoe, kregen drie andere familieleden straffen van vier jaar, 44 maanden en 40 maanden. De vonnissen voor andere verdachten in deze zaak volgen deze week.

Continue ReadingRechtbank veroordeelt ‘witwasfamilie’ Basnoe tot 6 jaar voor criminele praktijken

Code Oranje: Samenleving moet zich voorbereiden op wateroverlast als gevolg van tropische stormen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), heeft recentelijk spoedvergaderingen gehad met de Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA) en het Caribbean Institute for Meteorology and Hydrology (CIMH). Deze bijeenkomsten werden gehouden naar aanleiding van recente meldingen van tropische stormen en orkanen door CDEMA en CIMH, die voorspellingen hebben gedaan over naderend onweer dat Suriname zou kunnen treffen. NCCR-coördinator Jerry Slijngard roept de samenleving op voorbereidingen te treffen voor mogelijk wateroverlast.

Continue ReadingCode Oranje: Samenleving moet zich voorbereiden op wateroverlast als gevolg van tropische stormen

Protestdemonstratie Saamaka tegen vernietiging bos

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op Atjoni heeft een groep van bijkans 200 personen aan de vooravond van de herdenking van de afschaffing van de slavernij, fel geprotesteerd tegen de vernietiging van het bos in hun woon- en leefgebied. De staat Suriname heeft, zonder inbreng en instemming van de Saamaka gemeenschappen, grote lappen grond die dwars lopen door hun woon- en leefgebieden, uitgegeven aan concessies. Door de houtkapactiviteiten van deze concessiehouders, die veelal buitenlandse eigenaren hebben, wordt het bos vernietigd.

Continue ReadingProtestdemonstratie Saamaka tegen vernietiging bos

DIASPORA OVERBOEKINGEN, EEN DERDE WERELD FENOMEEN

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Per jaar worden er maar liefst 200 miljoen euro aan zogeheten diaspora overboekingen naar ons land gepleegd. Dit is niets anders dan geld, gestuurd door familieleden en vrienden in het buitenland, voornamelijk Nederland, naar familieleden en geliefden in Suriname. Deze overboekingen zijn een humanitair gebaar naar personen, die het in dit land financieel heel erg moeilijk hebben en nog enigszins door deze stortingen op maandbasis, kunnen overleven.

Continue ReadingDIASPORA OVERBOEKINGEN, EEN DERDE WERELD FENOMEEN

Santokhi: ‘Iedereen hoort erbij’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Nationale Financiële Inclusie en Educatie Strategie is een belangrijke stap richting sociale vooruitgang, waarbij alle burgers van het land betrokken moeten worden bij financiële inclusie. "Deze inclusie betekent dat iedereen erbij hoort in het financieel systeem", aldus president Chandrikapersad Santokhi. De ondertekening van de strategie was op vrijdag 28 juni 2024. Volgens de president is financiële inclusie van groot belang. Hij benadrukte dat er nog steeds mensen zijn die geen toegang hebben tot financiële diensten, omdat ze geen bankrekening hebben. "

Continue ReadingSantokhi: ‘Iedereen hoort erbij’