CEO’s onderstrepen bedrijfsbetrokkenheid bij duurzame ontwikkelingsdoelen

Het SDG Platform Suriname organiseerde op 26 juni het tweede CEO SDG Breakfast, een evenement dat opnieuw bedrijven samenbracht om hun betrokkenheid bij de Sustainable Development Goals (SDGs) te bespreken en te versterken. De ochtend begon met een terugblik op de toezegging van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) om een twee pagina’s tellend document over SDG-inspiratie te publiceren. VSB-onderdirecteur Kamlesh Ganesh lichtte dit document, dat de motivatie van bedrijven om bij te dragen aan de SDGs belicht, toe. Het document werd vervolgens voor distributie aangeboden aan de aanwezigen.

Presentaties

Mario Merhai, CEO van Assuria Verzekerin-gen, presenteerde de inspanningen van de Assuria Group. Hij benadrukte hoe waardevol het was voor Assuria om kennis te delen en te leren van andere bedrijven. Gerard den Dekker, vertegenwoordiger van de private sector in het SDG Platform en directeur van United Caribbean Contractors (UCC), onderdeel van de Baitali Group, besprak de duurzaamheidsactiviteiten van UCC. Hij benadrukte het belang van data-gedreven sturing en internationale benchmarks. Den Dekker zei dat het belangrijk is om concrete vervolgstappen te nemen en gezamenlijk te werken aan een SDG pledge, gebaseerd op de SDGs, de basisuitgangspunten van het Environmental, Social & Governance (ESG) beleid en de 10 principles of the UN Global Compact.

De presentaties werden afgesloten met een toespraak van Ravi Patadin, voorzitter van de Orde van Raadgevende Ingenieurs in Suriname (ORIS). Patadin benadrukte hoe ingenieurs in Suriname historisch invulling hebben gegeven aan duurzaamheid, zelfs voordat de SDGs in beeld waren.

Samenwerken voor duurzaamheid

Het CEO SDG Breakfast biedt steevast een platform om te zien hoe bedrijven hun strategieën afstemmen op de SDGs en duurzaamheid integreren in hun bedrijfsvoering. Het is bemoedigend om te zien hoe bedrijven openlijk initiatieven en ervaringen met elkaar delen. Dit evenement benadrukt het belang van samenwerking en kennisuitwisseling om gezamenlijke duurzaamheidsdoelen te bereiken. Het tweede CEO SDG Breakfast werd mogelijk gemaakt door bijdragen van Assuria Verzekeringen en United Carib-bean Contractors (UCC).

More
articles