Brunswijk: ‘Een echte leider beweegt zich niet alleen tussen Paramaribo en Wanica’

(foto: Ivan Summerville)

Vicepresident Ronnie Brunswijk, heeft de afgelopen week voor aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers gezegd, overtuigd te zijn van een verkiezingswinst bij de komende verkiezingen. Volgens hem heeft hij vanaf zijn aantreden als vicepresident niet stil gezeten. Volgens Brunswijk was hij iedere dag in het veld. “Wanneer je leiding geeft aan een land, moet je alle hoeken van het land kennen, zo ook als je voorzitter bent van een partij. De partijleiders moeten de gebieden kennen en zich begeven in de verschillende gemeenschappen. Je kan niet alleen maar zijn in Paramaribo en Wanica; in de andere gebieden kampt iedere gemeenschap met haar eigen noden”, aldus Brunswijk.

Hij zei dat men bewust focust op de districten Paramaribo en Wanica. Dit gezien het aantal zetels, dat daar te halen valt. Brunswijk zei dat in de twee districten in totaal 38 zetels te winnen zijn. Volgens de vicepresident maken andere partijen zich nauwelijks druk over de andere districten, omdat je in Wanica en Paramaribo meer dan twee derde deel van de zetels kan binnenhalen.

“Je ziet dat heel wat partijen het binnenland nog niet hebben aangedaan. Je ziet dat personen al hebben gevonden wat ze willen. Het landelijk evenredigheidsstelsel moet nog uitwijzen hoe deze verkiezing zal uitpakken”, aldus de vicepresident.

Brunswijk zei zijn eigen peiling te hebben gehouden en hij gelooft dat hij minimaal 100.000 stemmmen zal behalen. Indien dat niet gebeurt, stopt hij met de politiek, omdat Suriname dan niet achter hem staat.

 

More
articles