ABS start promotie Census-9

De Stichting Algemeen Bureau (ABS) start met de promotie voor de 9e volks-en woningtelling, bekend als Census-9.  Met een slogan- en logowedstrijd is getracht te werken aan het aanmoedigen van de creativiteit alsook het vergroten van het bewustzijn over het belang van de Census-9.  Op 27 juni 2024  vond de feestelijke prijsuitreiking plaats met de lancering van de Census-9 jingle. Deze activiteit markeerde niet alleen de bekendmaking van de winnaars, maar was tevens ook het startsein voor de werving van censusmedewerkers.

De winnaar van de sloganwedstrijd is Michael Mc Calman, wiens inzending ‘Teri Sranan, Sabi Sranan’ is geprezen om zijn doeltreffendheid en relevantie voor het doel van de volkstelling. Het winnende logo werd ontworpen door grafisch ontwerper Wishwanand Sheoratan en is gekozen om zijn visuele impact en representatie van de Census-9 boodschap. Het Census Management Team werd geprezen voor hun toewijding en inspanningen bij het selecteren van de winnende inzendingen uit een groot aantal creatieve voorstellen.

De werving van censusmedewerkers is ook officieel gestart. Voor het veldwerk wordt samengewerkt met lokale districtscommissarissen, met wie binnenkort een strategische bijeenkomst gepland staat om de uitvoering van de telling in de districten te bespreken. Het komt nog voor dat weinig Surinamers hun nieuw adres aangeven bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Guilliano Koornaar, nationaal leider Census en onderdirecteur Statistieken, benadrukt het belang van de volkstelling voor het formuleren van effectief beleid en planning voor overheidsdoeleinden. “De data die we verzamelen, zoals woninginformatie en verhuisbewegingen, is belangrijk voor het plannen van bijvoorbeeld onderwijsvoorzie-ningen en infrastructuurontwikke-ling”, stelt Koornaar.

More
articles