Nederlandse met Surinaamse roots nieuwe Miss Nederland

De Nederlandse met Surinaamse roots Amber Rustenberg (26), is de nieuwe Miss Nederland. Ze is in het dagelijks leven business development consultant. Haar missie is om een stem te zijn voor iedereen die voelt niet zichzelf te kunnen zijn.  Met het winnen van de Miss Nederland verkiezing 2024 is een droomwens van Amber in vervulling gegaan. 

Continue ReadingNederlandse met Surinaamse roots nieuwe Miss Nederland

AWJ-minister ontvangt nieuwe vakcentrale UvAV voor kennismaking

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), heeft op donderdag 27 juni het bestuur van de pas opgerichte vakcentrale Unie van Assertieve Vakbonden (UvAV) ontvangen voor een kennismakingsbezoek. Tijdens deze ontmoeting hebben beide partijen van gedachten gewisseld over de vrijheid van vakvereniging in ons land.

Continue ReadingAWJ-minister ontvangt nieuwe vakcentrale UvAV voor kennismaking

Minister Wever (Aruba) en minister Sewdien willen samenwerking aangaan

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft vandaag een werkbespreking gehad met de Arubaanse minister Geoffrey Wever van Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkeling en zijn delegatie. De delegatie uit Aruba is in Suriname voor een handelsmissie en bestaat uit directeur Maria Dijkhoff-Pita, directeur Herrick Henriquez van Aruba Handels – en Industrievereniging en de voorzitter van de Arubaanse Kamer van Koophandel, Diederik Kemmerling.

Continue ReadingMinister Wever (Aruba) en minister Sewdien willen samenwerking aangaan

Voorganger aangehouden die jongedame drogeerde en misbruikte

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De verdachte L.C. die voorganger is, is na zich deze week te hebben aangemeld op het politiebureau te Munder, door de politie aangehouden. Tegen deze verdachte deed het slachtoffer B.J. op maandag 10 juni 2024 aangifte ter zake seksueel misbruik op voornoemd politiebureau. De aangeefster gaf de politie aan dat zij via sociale media in contact kwam met de voorganger.

Continue ReadingVoorganger aangehouden die jongedame drogeerde en misbruikte

Delegatie Republic Bank toont interesse in ondersteuning olie- en gassector

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Een delegatie van de Republic Bank heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi op zijn kabinet. Tijdens deze ontmoeting die op 26 juni 2024 plaatsvond, heeft de bank haar intentie kenbaar gemaakt om ondersteuning te bieden aan de olie- en gassector in Suriname.

Continue ReadingDelegatie Republic Bank toont interesse in ondersteuning olie- en gassector

ABS start promotie Census-9

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Stichting Algemeen Bureau (ABS) start met de promotie voor de 9e volks-en woningtelling, bekend als Census-9.  Met een slogan- en logowedstrijd is getracht te werken aan het aanmoedigen van de creativiteit alsook het vergroten van het bewustzijn over het belang van de Census-9.  Op 27 juni 2024  vond de feestelijke prijsuitreiking plaats met de lancering van de Census-9 jingle. Deze activiteit markeerde niet alleen de bekendmaking van de winnaars, maar was tevens ook het startsein voor de werving van censusmedewerkers.

Continue ReadingABS start promotie Census-9

BIBIS-minister pleit voor gecoördineerde aanpak Inter-Amerikaanse instellingen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

 Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBS) heeft op donderdag 27 juni tijdens de Summit of the Americas in Paraguay, opgeroepen tot een betere toepassing van de structuren en mogelijkheden die de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) biedt.

Continue ReadingBIBIS-minister pleit voor gecoördineerde aanpak Inter-Amerikaanse instellingen

Suriname erkent met positie in Tier 1

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Suriname heeft een actualisatie ontvangen van de Amerikaanse State Department met betrekking tot zijn inspanningen op het gebied van mensenhandel, waardoor ons land nu in Tier 1 is geplaatst. Om in Tier 1 te worden geplaatst, moet een land voldoen aan strenge criteria, waaronder het faciliteren voor slachtoffers van mensenhandel, zoals gratis rechtsbijstand, voorzieningen voor repatriëring van slachtoffers die naar hun land willen terugkeren,

Continue ReadingSuriname erkent met positie in Tier 1

ILO helpt Suriname bij transitie naar groene banen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, heeft op woensdag 26 juni Kees van der Ree, ILO-consultant voor groene economie, groene banen en rechtvaardige transitie, ontvangen voor een werkbespreking. De consultant is in ons land om met het bedrijfsleven, de vakbeweging en de overheid van gedachten te wisselen over ‘Just Transition’ (rechtvaardige transitie) en hun inzichten hierover te vernemen.

Continue ReadingILO helpt Suriname bij transitie naar groene banen