Verhogen staatsinkomsten noodzakelijk

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In de laatstgehouden regeringsraad vergadering (RRV) onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi, lag de focus op grondconversie, het beschikbaar stellen van financiële middelen voor pre-electorale werkzaamheden van het Centraal Hoofd Stembureau (CHS) en het verhogen van de staatsinkomsten.  Ook is er tijdens de RRV d.d. woensdag 26 juni een presentatie gehouden door deskundigen van het ministerie van volksgezondheid over malaria-eliminatie.

Continue ReadingVerhogen staatsinkomsten noodzakelijk

Bezorgdheid over stijging aantal gevallen van buikgriep

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Dokter Wim Bakker, epidemioloog en particulier huisarts, zegt dat het belangrijkste dat we kunnen doen tegen ziektepatronen binnen de volksgezondheid, is die zoveel mogelijk te voorkomen. Influenza (griep) is een besmettelijke ziekte van de luchtwegen die gaat gepaard met hoesten. ‘’Zorg dat je uit de buurt blijft van andere personen bij het hoesten, en zorg ervoor dat je gedurende de hoestperiode een mondkapje draagt. Als mensen op openbare plaatsen zijn en moeten hoesten, is het beste een mondkapje op te doen. Bij klachten zoals griep, koorts en hoestbuien, is het beter thuis te blijven”, aldus Bakker.

Continue ReadingBezorgdheid over stijging aantal gevallen van buikgriep

Jagdeo waarschuwt CGX Energy: ‘Geen vertragingen meer bij Wei-1 Project’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De vicepresident van Guyana, Bharrat Jagdeo, heeft zijn krachtigste afkeuring tot nu toe uitgesproken over de manier waarop CGX Energy omgaat met contractuele verplichtingen in het Corentyne-blok. Tijdens een persconferentie op donderdag stelde Jagdeo onomwonden: "Laat ik duidelijk zijn: CGX zal geen spelletjes spelen met de regering van Guyana.

Continue ReadingJagdeo waarschuwt CGX Energy: ‘Geen vertragingen meer bij Wei-1 Project’

Onthullingen over kopstukken Surinaamse drugshandel

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Internationale verslaglegging rondom de voortvluchtigheid van Brian Blue en zijn centrale plek in de cocaïnehandel met naam en toenaam, en legt verband met voorvallen en bekenden uit het criminele circuit en de politieke top. In de wereld van de cocaïnehandel zijn namen zoals Ronnie Brunswijk, Desi Bouterse, en de in 2014 veroordeelde Piet Wortel, bekend in Suriname en omstreken. Echter, Brian Blue speelt al jaren een sleutelrol als opvolger van de ‘Guyanese Escobar’ Roger Khan.

Continue ReadingOnthullingen over kopstukken Surinaamse drugshandel

Overheid stopt tijdelijk vrijstellingen van invoerrechten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De regering heeft een tijdelijke stop ingesteld op het verlenen van vrijstellingen van invoerrechten op goederen met als doel, de staatsinkomsten te verhogen. Dit besluit blijft van kracht tot eind september 2024. Gedurende deze periode zullen vrijstellingen alleen worden verleend, als er haar sterke argumenten worden voorgelegd om de noodzaak ervan aan te tonen.

Continue ReadingOverheid stopt tijdelijk vrijstellingen van invoerrechten

Marcel Adirahardjo en Gelvin Filé toegetreden tot hoofdbestuur PRO

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het nieuwe hoofdbestuur van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO), dat op 25 mei werd gekozen, is aangevuld met Marcel Adirahardjo (45) en Gelvin Filé (41). Met hun toetreding voldoet het hoofdbestuur ook aan de statutaire plicht om uit een zo evenwichtig mogelijk aantal mannen en vrouwen te bestaan. Het hoofdbestuur telt nu vijf vrouwen en drie mannen en kan tot vijftien leden worden aangevuld.

Continue ReadingMarcel Adirahardjo en Gelvin Filé toegetreden tot hoofdbestuur PRO

Realisatie Paranam Industrial Center een stap dichterbij

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft in de rol van facilitator, een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met de Suriname Aluminum Company (Suralco) en een collectief van bedrijven, bekend als de Potentiële Huurders, voor de ontwikkeling van het Paranam Industrial Center (PIC). De ondertekening vond plaats op vrijdag 21 juni 2024.

Continue ReadingRealisatie Paranam Industrial Center een stap dichterbij

Jaarrekeningen EBS 2019 en 2020 goedgekeurd; directie werkt achterstand weg

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS) zijn de jaarrekeningen van 2019 en 2020 behandeld en goedgekeurd. De directie en Raad van Commissarissen (RvC), hebben met de vertegenwoordiger van de aandeelhouder, president Chandrikapersad Santokhi, afgesproken om de opgebouwde achterstand binnen een tijdlijn die loopt tot eind 2025, in te lopen.

Continue ReadingJaarrekeningen EBS 2019 en 2020 goedgekeurd; directie werkt achterstand weg

Santokhi: ‘Als alles goed zit ontvangen wij dit jaar storting carboncredits’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Chandrikapersad Santokhi,  president van ons land, heeft tijdens de opening van een waterinstallatie van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) in Matta, gezegd dat als alles goed zit, Suriname dit jaar nog een eerste storting voor carboncredits oftewel koolstofkredieten zal ontvangen.

Continue ReadingSantokhi: ‘Als alles goed zit ontvangen wij dit jaar storting carboncredits’

Scheve schaats of schone lei?

Als een dief ergens ingebroken heeft, gaan excuses zijn misdaad echt niet ongedaan maken. Zoals de gewone rovers opgepakt en opgesloten worden, hun schuld alleen op die manier kunnen inlossen, daarna met een schone lei verder kunnen en dan vooral hun best moeten doen om op het rechte spoor te blijven, zo mógen en móeten alle witteboordcriminelen niet wegkomen met alleen excuses.

Continue ReadingScheve schaats of schone lei?