Veiligheidsvraagstuk in het binnenland zorgwekkend

De veiligheid in het binnenalnd is momenteel niet wat het wezen moet. Dit zei vicepresident Ronnie Brunswijk gisteren voor aanvang van de Raad van Ministers. Brunswijk uitte zijn bezorgdheid over de toenemende berovingen in het binnenland. Hij benadrukte dat de autoriteiten de verantwoordelijkheid hebben om de veiligheid te waarborgen en adviezen te geven aan de bewoners van de afgelegen gebieden.

De vicepresident typeerde de berovingen in het binnenland als ‘’zorgwekkend’’ en zei dat ondernemers angstig zijn het gebied te bezoeken. “Zelfs inwoners van Kabalebo zijn bang om naar Paramaribo te reizen en kiezen nu voor de route via Nickerie, omdat er op die weg dagelijks berovingen plaatsvinden”, aldus Brunswijk.

Volgens Brunswijk is het niet een kwestie van ontbrekende middelen om de criminaliteit in het binnenland aan te pakken, maar een kwestie van organisatie. “Het ligt niet aan de middelen, maar aan de organisatie. Als je weet dat er steeds berovingen plaatsvinden, moet je je planning zodanig aanpassen, dat je assertief kunt optreden”, aldus Brunswijk. Verder benadrukte Brunswijk dat veiligheid een primaire verantwoordelijkheid is van het ministerie van Justitie en Politie. “De politie moet haar werk beter gaan doen”, aldus Brunswijk.

More
articles