Tsang vraagt aandacht regering voor paspoortfraude

Stephen Tsang, DNA-lid voor de NDP, vroeg de afgelopen week in De Nationale Assemblee de aandacht van de regering voor de geconstateerde toename van het aantal gevallen van paspoortfraude Volgens Tsang neemt deze vorm van fraude ernstige vormen aan en zwijgt de regering in alle toonaarden hierover. Hij wees op een incident waarbij enkele Surinamers van Chinese afkomst, allemaal seniorenburgers, werden opgeroepen voor een getuigenverhoor. Deze burgers bleken volgens het bevolkingsregister ineens kinderen te hebben, die zij zelf niet kenden. De namen van deze ‘kinderen’ bleken opgenomen in het bevolkingsregister en werden vervolgens gebruikt om valse paspoorten aan te maken. Tsang vroeg zich af of deze fraude verband houdt met de paspoortdiefstal die eerder aan het licht kwam bij het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa).

Tsang eiste duidelijkheid over het onderzoek en benadrukte de noodzaak van transparantie. Er schijnt volgens hem een levendige handel in paspoorten te zijn, waarbij mogelijk het ministerie van BiZa betrokken is. ‘’Het is een zeer kwalijk zaak, zo vlak voor de verkiezingen’’, zei Tsang.

“Hoe is het mogelijk dat dit soort zaken kunnen gebeuren in ons bevolkingsregister en wat voor garantie hebben we nu op eerlijke verkiezingen?” Tsang zei het gevoel te hebben dat er met de pet naar wordt gegooid. Er moeten volgens hem nu wel koppen rollen.

 

More
articles