Veertien personen geslaagd voor diploma Fitness Trainer A

Suriname heeft er veertien internationaal gecertificeerde fitness trainers bij! Het zijn: Abigail De Lisle, Anthony Nekrui, Ariëlla Ristie, Bendjino Misiedjan, Cher Dion (Sean) van Hetten, Dominique Lauw Anjie, Glele Lugard, Gregory Amatsahlan, Lucretia Varssenburg, Norally Boumann, Orpheo Becker, Quirine Snijders, Roan Dompig en Tawanna Gietel. Deze eerste veertien deelnemers, hebben afgelopen zaterdag 22 juni, het internationaal erkende diploma Fitness Trainer A ontvangen.

De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van het Bureau Gemeenschapsprojecten, docenten, stagebegeleiders, eigenaren van fitnessbedrijven en familieleden van de geslaagden. De opleiding is georganiseerd door Sportinstituut Kime en BoeroeSwing N.V. onder auspiciën van NL-Actief, de brancheorganisatie van fitnessbedrijven in Nederland. Dankzij subsidie van het Bureau Gemeenschapsprojecten van het ministerie van Financiën, zijn de kosten voor de eerste twee groepen voor het overgrote deel gedekt. De studie bestaat uit drie onderdelen: een theoretisch deel dat afgerond wordt met een theorie-examen, een stage waar een portfolio van lesvoorbereidingen, testen en het organiseren van een evenement onderdeel van zijn en een afsluitend praktijkexamen. Alle onderdelen van de opleiding worden beoordeeld door examinatoren van NL-Actief in Nederland. Wie de opleiding succesvol afrondt, wordt opgenomen in de database van NL-Actief.

Initiatiefnemers van de Fitness Trainer A opleiding, Michael Watson (Kime) en Bastiaan de Boer (BoeroeSwing) zijn trots op de prestaties van de eerste cursusgroep. Vier deelnemers moeten nog afstuderen; een tweede cursusgroep heeft recent het theorie-examen afgerond en is nu gestart met de stageperiode. Aan de financiering van een derde opleiding wordt hard gewerkt. Het team van lokale docenten en stagebegeleiders bestaat uit ervaren en gecertificeerde trainers, fysiotherapeuten, een diëtist en deskundigen op het gebied van onderwijskunde, sport en gezondheid. Initiatiefnemers Watson en De Boer willen deze opleiding in de toekomst vaker aanbieden. Uiteindelijk is het doel om voor Suriname een eigen brancheorganisatie voor fitnessbedrijven te ontwikkelen.

Daarnaast willen BoeroeSwing en Kime ook andere sport-, gezondheids- en preventiegerelateerde opleidingen naar Suriname halen om de begeleiding op deze gebieden naar een professioneler niveau te tillen.

More
articles