Parlement vraagt wederom aandacht voor bestrijden zware criminaliteit

 Verschillende parlementariërs hebben gisteren aandacht gevraagd voor de aanpak van de zware criminaliteit, ook in het westen van ons land. In de afgelopen weken hebben zwaar bewapende mannen verschillende overvallen gepleegd te Bigi Poika, Maripaston en in het Goliathgebied. Het gaat om de verbindingsweg naar verschillende dorpen richting West-Suriname.

Volgens de assembleeleden is al enige tijd gevraagd naar het plaatsen van een controlepost langs de weg naar deze gebieden. Abop-parlementariër Obed Kanapé stelde dat er ook veel meldingen zijn van berovingen in het oosten van het land. Militairen zijn teruggeroepen uit het oosten en zuiden van Suriname. Kanapé heeft begrepen van de leiding van, dat er mobiele operaties zullen plaatsvinden. Echter, hij weet niet wanneer dat zal gebeuren. ‘’De samenleving vraagt om meer veiligheid’’, aldus Kanapé.

Ook VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien, vroeg de regering met alle ernst, te kijken naar de veiligheidssituatie. ‘’Er zijn eerder maatregelen getroffen, maar de situatie is zorgwekkend. Er moeten speciale eenheden gestationeerd worden. Er moet niet gesold worden met de nationale veiligheid’’, benadrukte hij. De regering is gisteren niet ingegaan op deze brandende kwestie. Verwacht wordt dat de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, zal ingaan op deze vragen, gesteld in De Nationale Assemblee.

More
articles