Parlement vraagt wederom aandacht voor bestrijden zware criminaliteit

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

 Verschillende parlementariërs hebben gisteren aandacht gevraagd voor de aanpak van de zware criminaliteit, ook in het westen van ons land. In de afgelopen weken hebben zwaar bewapende mannen verschillende overvallen gepleegd te Bigi Poika, Maripaston en in het Goliathgebied. Het gaat om de verbindingsweg naar verschillende dorpen richting West-Suriname.

Continue ReadingParlement vraagt wederom aandacht voor bestrijden zware criminaliteit

SEOB: ‘Wisselkoersdaling en fiscaliteit duwen inflatie omlaag’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In het 12e bulletin van de Suriname Economic Oversight Board (SEOB), worden de recente ontwikkelingen rondom het IMF-programma en de belangrijkste economische trends in Suriname uitgebreid besproken. De SEOB, een onafhankelijke instantie die de regering monitort en adviseert over de uitvoering van het IMF-programma en het economisch herstelplan, heeft zijn verslag voor mei 2024 uitgebracht.

Continue ReadingSEOB: ‘Wisselkoersdaling en fiscaliteit duwen inflatie omlaag’

DSB-CFO: ‘We hebben behoorlijke winsten gemaakt’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Waldo Halfhuid, Chief Financial Officer van De Surinaamsche Bank (DSB), onthulde tijdens een persconferentie, dat de bank in het boekjaar 2021, behoorlijke winsten heeft gemaakt. Echter, deze zijn niet zodanig dat de bank dividend aan haar aandeelhouders kan uitbetalen. ‘’De winsten zijn niet voldoende om met de aandeelhouders te delen, dit omdat de verliezen die vóór 2020 geleden zijn, nog steeds doorwerken’’, verduidelijkte Halfhuid. DSB rapporteerde een nettowinst na belasting van SRD 370,6 miljoen over het boekjaar 2021.

Continue ReadingDSB-CFO: ‘We hebben behoorlijke winsten gemaakt’

Internationale Arbeidsconferentie wil regulerende normen voor biologische gevaren

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Tijdens de 112e Internationale Arbeids-conferetie (IL-C) hebben afgevaardigden van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) een belangrijke eerste stap gezet richting de ontwikkeling van internationale regelgeving voor biologische gevaren op de werkplek. Dit is een historische beweging, aangezien er momenteel geen specifieke internationale normen bestaan voor biohazards in de werkomgeving.

Continue ReadingInternationale Arbeidsconferentie wil regulerende normen voor biologische gevaren

Pleitbezorgers in Suriname die strijden en opkomen tegen uitbuiting mensen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Hoofdcommissaris Bryan Isaacs van het Korps Politie Suriname (KPS), zei gisteren in een presentatie over ‘Human Trafficking’ (Mensenhandel) van de Amerikaanse ambassade, dat er pleitbezorgers in onze samenleving zijn die ervoor strijden en opkomen, dat de uitbuiting van mensen in Suriname teruggedrongen wordt. 

Continue ReadingPleitbezorgers in Suriname die strijden en opkomen tegen uitbuiting mensen

Kiezerslijsten zonder woonadres alarmerend

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, heeft zijn ernstige bezorgdheid geuit over bekomen informatie, dat kiezerslijsten worden opgesteld zonder vermelding van het woonadres van de kiezers. Deze wijziging zou om privacyredenen zijn doorgevoerd. Parmessar vindt deze ontwikkeling alarmerend en eist spoedig duidelijkheid van de regering. Parmessar benadrukte, dat  kiezerslijsten decennialang de woonadressen van de kiezers bevatten, plotseling wordt nu privacybescherming als reden opgegeven voor het weglaten van deze informatie.

Continue ReadingKiezerslijsten zonder woonadres alarmerend

Staat verliest rechtszaak voor verplichte ambtenarenregistratie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Michael Sallons, voorzitter van de Werknemers Organisatie van Openbare Werken (WOOW), heeft tijdens een gisteren gehouden persconferentie in het gebouw van El Sabor de Lori gezegd, dat de bond het kort geding tegen de staat met betrekking tot de verplichte registratie van ambtenaren, heeft gewonnen.

Continue ReadingStaat verliest rechtszaak voor verplichte ambtenarenregistratie

Verscheping vee- en slachtkoeien vertraagd door eisen van aanbieders

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Melkboeren (VSMB), Edmund Blufpand, zegt dat van de verscheping van de melkvee- en slachtkoeien, de prijs bij het ministerie per exemplaar bekend is, maar het aantal dieren dat wordt verscheept is nog niet helemaal duidelijk. Volgens Blufpand zullen er meerdere verschepingen plaatsvinden en is de ‘filtering’ van de koeien in eerste instantie, ook niet bekend. Volgens Blufpand is bij laatste vergadering waar de VSMB aanwezig was, gebleken dat de quarantaineplek nog niet af was en “daarom konden volgens het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), de dieren nog niet verscheept worden”. Blufpand maakt duidelijk, dat de koeien in quarantaine gehouden moeten worden. “

Continue ReadingVerscheping vee- en slachtkoeien vertraagd door eisen van aanbieders

Veertien personen geslaagd voor diploma Fitness Trainer A

  • Post author:
  • Post category:Sport

Suriname heeft er veertien internationaal gecertificeerde fitness trainers bij! Het zijn: Abigail De Lisle, Anthony Nekrui, Ariëlla Ristie, Bendjino Misiedjan, Cher Dion (Sean) van Hetten, Dominique Lauw Anjie, Glele Lugard, Gregory Amatsahlan, Lucretia Varssenburg, Norally Boumann, Orpheo Becker, Quirine Snijders, Roan Dompig en Tawanna Gietel. Deze eerste veertien deelnemers, hebben afgelopen zaterdag 22 juni, het internationaal erkende diploma Fitness Trainer A ontvangen.

Continue ReadingVeertien personen geslaagd voor diploma Fitness Trainer A

Studiegroep Ontwikkeling Gasexploitatie organiseert workshop voor leden RvM

De Presidentiële Studiegroep Ontwikkeling Gasexploitatie heeft op verzoek van president Chandrikapersad Santokhi, een workshop georganiseerd voor leden van de Raad van Ministers (RvM) en hun stafleden om het recente gasrapport verder toe te lichten en de implicaties hiervan voor Suriname te bespreken. De workshop, gehouden op vrijdag 21 juni in de Banquet Hall van Hotel Torarica, had tot doel de regeringsfunctionarissen te informeren over de aanbevelingen met betrekking tot de gas-voorkomens van het land.

Continue ReadingStudiegroep Ontwikkeling Gasexploitatie organiseert workshop voor leden RvM

Mini-college aan Oostburg waarom zijn handelingen giftig zijn en aan Simons waarom zij een standpunt moet innemen

Ik heb al diverse keren gewezen op het gevaar voor de samenleving door de vergiftiging van die samenleving en de dubbelhartige rol van de NDP bij de handelingen van Oostburg, maar het lijkt alsof zowel Oostburg als de NDP, dat niet wil snappen. Oostburg doet alsof hij water ziet branden als hij erop aangesproken wordt en de NDP steekt haar hoofd in het zand in de hoop dat het overwaait.

Continue ReadingMini-college aan Oostburg waarom zijn handelingen giftig zijn en aan Simons waarom zij een standpunt moet innemen

NATIONALE VEILIGHEID EN GEDAALDE CRIMINALITEITSCIJFERS

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Er wordt vanwege de overheid gesteld, dat er een duidelijke daling in de criminaliteitscijfers valt te bemerken, sinds politie en leger gezamenlijk optrekken in de bestrijding van de misdaad. Gezien er geen verdere details of statische gegevens zijn gepresenteerd en aangegeven, in welke vorm van de misdaad er een daling is geconstateerd, is het moeilijk voor de gemeenschap te constateren of er daadwerkelijk sprake is van een afname in het crimineel handelen in ons land.

Continue ReadingNATIONALE VEILIGHEID EN GEDAALDE CRIMINALITEITSCIJFERS