Zwaar bewapende criminelen beroven meerdere personen

Het afgelopen weekend hebben gemaskerde en zwaar bewapende criminelen op de weg naar Apoera, een aantal personen overvallen en beroofd van hun bezittingen. Het gaat vermoedelijk om zeven criminelen die gewapend waren met machinegeweren. Een van de slachtoffers is een penitentiaire ambtenaar, die beroofd werd van zijn dienstwapen en een onbekend aantal patronen. De criminelen maakten in totaal zes mobiele telefoontoestellen, SRD 6000 en euro 600, sieraden en andere persoonlijke spullen buit.

De slachtoffers verklaarden dat zij van Apoera richting Zanderij reden. De penitentiaire ambtenaar bestuurde een pick-up en verminderde ter hoogte van Maripaston zijn snelheid vanwege het slechte wegdek. Op dat moment rende een man, gewapend met een machinegeweer, uit het bos. Hij loste een aantal schoten op het voertuig. Tegelijk kwamen er meerdere zwaar bewapende mannen tevoorschijn. De criminelen reden met de slachtoffers naar een zijweg, waar de slachtoffers uit moesten stappen. De slachtoffers verklaarden dat zij op de zijweg een geknevelde man aantroffen.

De rovers dwongen de man om de pick-up te besturen, en verlieten de plek. De slachtoffers begaven zich vervolgens naar de hoofdweg.

Ook een andere groep werd beroofd van hun bezittingen en voertuig, vermoedelijk door dezelfde criminelen. De penitentiaire ambtenaar en de twee personen die samen met hem waren, kwamen de slachtoffers van de tweede beroving tegen. Een voorbijganger schoot hen te hulp en bracht ze over naar het politiebureau voor aangifte. Het voertuig van de ambtenaar is onbeheerd aangetroffen langs de weg naar Matta. Een arbeider van een houtconcessiebedrijf werd eveneens beroofd, vermoedelijk door dezelfde groep criminelen. De slachtoffers bleven ongedeerd.

More
articles