Nieuwe machines aangeschaft voor OW

Meer verzoeken behandelen

Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken, heeft vorige week woensdag voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers verklaard dat het ministerie onlangs nieuwe machines heeft aangeschaft, deze worden optimaal ingezet bij zijn werkzaamheden. Dankzij deze uitbreiding kan het ministerie meer verzoeken behandelen en de districten beter van dienst zijn.

Vanwege de aanhoudende hoge vraag, is er al een plan opgesteld om extra machines aan te schaffen. De afgelopen jaren was het lastig om werkzaamheden in de districten uit te voeren, door het gebrek aan kapitaal en machines. De resterende werkzaamheden zullen worden uitbesteed aan aannemers. Dit jaar zullen verschillende zandwegen worden verhard, met name in het district Wanica. Van de bijna 100 procent aan zandwegen zal ongeveer 50 procent worden verhard, waardoor de grootste druk op het ministerie zal afnemen.

Volgens Nurmohamed verloopt het Saramaccakanaal-project vlot. De samenleving zal, op 17 juli 2024 beter geïnformeerd worden over de voortgang van dit project.  door middel van een informatiesessie. De onderdelen voor de betonnen brug over het Saramaccakanaal zullen binnenkort ter plaatse worden aangevoerd. De brug wordt volledig uit beton gebouwd, inclusief betonnen heipalen en liggers. Tijdens het heien, waarbij grote palen de grond in worden geslagen om zo een stevige fundering te maken, kan de omgeving wat geluidsoverlast ervaren. Dit is een veelvoorkomend verschijnsel, bij dergelijke werkzaamheden.

Bij de bouw van de parkeerplaats te Spanhoek, waarbij een parkeergarage van vijf à zes verdiepingen wordt gebouwd, zal er niet geheild worden om de bouwimpact te minimaliseren.  Nurmohamed heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan  het district Nickerie, de weg naar het district verkeert in zeer slechte staat. Als tijdelijke oplossing zal de weg rijbaar worden gemaakt totdat het ministerie de situatie duurzaam kan aanpakken. De asfalteringswerkzaamheden zullen starten zodra de aannemer gereed is.

More
articles