Brunswijk: ‘Verkiezingsstrijd 2025 gaat om leiders, niet om partijen’

‘’De verkiezingen van mei 2025 zullen niet gaan om partijen, maar om leiders’’, zei ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zaterdagavond in Nickerie op een druk bezochte massameeting. ‘’Zij hadden gedacht ABOP te breken, maar dat lukt niet.’’ Brunswijk zei dat juist omdat de verkiezingsstrijd om leiders zal gaan, hij niet bang is. “Omdat mi sabi dat mi na wan tof leider’’, aldus Brunswijk.

Volgens Brunswijk moet je als leider populair zijn om aan de verkiezingen mee te doen. “Joe mus popular, joe mus ab moni, joe mus man sorgu libi sma, if wan probleem de, joe mus mang los eng op.” Brunswijk hield zijn gehoor voor dat hij alle problemen die op hem afkomen, probeert op te lossen. “En ze worden ook opgelost, omdat masra Gado taki a man disi na wan geboren leider.’’

Brunswijk vroeg de aanwezigen op wie zij zouden stemmen wanneer zij de kandidatenlijst voor zich hebben waarop ook de leiders van de andere partijen zullen staan. De partijvoorzitter wilde van de aanwezigen horen of zij voor een leider gaan stemmen die problemen oplost, of voor een andere leider. Brunswijk herhaalde wat hij eerder had gezegd: ‘’De ABOP zal 100.000 stemmen halen of meer en PL 40.000.’’ Een deel van deze stemmen zal volgens hem uit Nickerie komen.

More
articles