ABOP: ‘Bouw van de brug geen hoogste prioriteit’

De bouw van de brug tussen Suriname en Guyana over de Corantijn zou in feite geen prioriteit moeten hebben. Dit zei ABOP ondervoorzitter Marinus Cambiel tijdens een partijbijeenkomst  in het district Nickerie.  Volgens Cambiel, zou de regering de aandacht moeten vestigen op de infrastructuur waarbij straten en zij-wegen, waar men dagelijks gebruik van maakt, geasfalteerd moeten worden. Volgens Cambiel was het Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP,  die heeft gezorgd voor asfaltering van de Oost-Westverbinding tussen Meerzorg en Albina. Tijdens de bijeenkomst beloofde hij de aanwezigen, dat indien de Nickerianen op  ABOP stemmen, de partij ervoor zal zorgen, dat de wegen op het  westelijke gedeelte, aangepakt zullen worden.

Wat betreft asfalteringswerkzaamheden is het toch niet helemaal duidelijk, omdat er nog geen juiste informatie beschikbaar is die bevestigt, dat Brunswijk verantwoordelijk is geweest voor de asfaltering van de weg tussen Meerzorg en Albina. De werkzaamheden van de Oostwestverbinding, zijn onderdeel van het initiatief voor Infra-structurele Integratie van Zuid-Amerika, het is namelijk een project dat  heel lang geleden is gestart, met als doel,  de noordkust van Zuid-Amerika te ontsluiten, in het project is ook de bruggenbouw  opgenomen.

Noot van De West:

Marinus Cambiel moet niet aan geschiedvervalsing doen. De regering Venetiaan initieerde herasfaltering van dit gedeelte van de Oost-Westverbinding en werd betaald met Nederlandse Ontwikkelingsgelden.

More
articles