Bouw nieuw Hoofdbureau van Politie gegund aan Chinees bedrijf

Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken (OW), heeft afgelopen woensdag voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers bevestigd, dat de bouw van het nieuwe hoofdbureau van politie, na een openbare aanbesteding is gegund aan de 23rd Metallurgical Construction Group Co. Dit Chinese bedrijf, dat eerder actief was in Suriname, bouwt momenteel ook het nieuwe hoofdkantoor van het ministerie van Volksgezondheid aan de Rode Kruislaan. Volgens minister Nurmohamed is het ministerie landelijk begonnen met het opknappen en afbouwen van staatsgebouwen. Hij benadrukte, dat de veiligheid van de burgers over het hele land een van de belangrijkste prioriteiten van de regering is. Bij het opknappen van staatsgebouwen krijgen politiebureaus en brandweerkazernes daarom de voorkeur. Het onafgebouwde bouwwerk op de hoek van de Gemenelandsweg en de J. A. Pengelstraat, is na lange discussies volledig gesloopt. Op dezelfde plek zal het nieuwe Hoofdbureau van Politie worden gebouwd. ‘’De werkzaamheden moeten binnen een maand starten’’, aldus de minister. Hiervoor moeten het bureaucratische proces en de voorbereidingen afgerond worden.

Na diepgaand en grondig onderzoek, met rapporten van onafhankelijke deskundigen, heeft de regering besloten, het oude gebouw te slopen en daarvoor in de plaats een modern hoofdbureau te bouwen. Nurmohamed benadrukte, dat het nieuwe gebouw zal voldoen aan de strenge eisen van het ministerie en aan de vereisten van het Korps Politie Suriname. De minister voegde eraan toe, dat er belangrijke lessen uit het verleden geleerd zijn en meegenomen zullen worden en dat het ministerie strenge eisen zal handhaven.

“Er is geen ruimte om politiek te bedrijven met veiligheid. Het is van essentieel belang dat de politie haar werk in een veilige omgeving kan doen. Daartoe zijn de noodzakelijke stappen ondernomen. Een goede voorbereiding garandeert een goed einde”, aldus Nurmohamed.

More
articles