Guyana wil lokale bevolking meer kansen bieden in oliesector

In een belangrijke stap naar economische inclusiviteit, heeft Guyana nieuw beleid ingevoerd om de lokale bevolking meer kansen te bieden in de bloeiende oliesector. De Guyanese oliesector krijgt een aanzienlijke impuls door een recent ingevoerd beleid dat bedrijven die biedingen evalueren, verplicht om meer gewicht toe te kennen aan local content. Dit percentage is verhoogd van 5 procent naar 10 procent, waardoor Guyanese bedrijven een beter voordeel krijgen bij het verwerven van contracten. Bedrijven met een Local Content Certificate ontvangen een groter scorevoordeel, wat hun kansen op succes vergroot.

Continue ReadingGuyana wil lokale bevolking meer kansen bieden in oliesector

SAB brengt exclusieve Borgoe 10 Year uit ter gelegenheid van 50 jaar CARICOM

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft in samenwerking met Suriname Alcoholic Beverages N.V. (SAB) als nationale rumproducent, ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Caribbean Community (CARICOM), een exclusieve rum gedistilleerd: Borgoe 10 Year. De launch van de rum vond gisteren in het Rumhuis plaat De eerste fles Borgoe 10 Year werd door SAB-directeur Steven Ma Ajong, overhandigd aan BIBIS-minister Albert Ramdin.

Continue ReadingSAB brengt exclusieve Borgoe 10 Year uit ter gelegenheid van 50 jaar CARICOM

SEOB: ‘Gemiddelde 12-maandsinflatie daalde naar 39,5%’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Suriname Economic Oversight Board (SEOB) heeft in de 12e editie van het SEOB- bulletin gesteld, dat de inflatie in april 2024 een daling vertoonde, voornamelijk als gevolg van de dalende wisselkoersen voor vreemde valuta. “De inflatie kwam uit op 20,9%, terwijl de maandinflatie uitkwam op 0,7%. Ook nam de kerninflatie – inflatie exclusief voedsel en energieprijzen – verder af. De daling in de wisselkoersen ligt nog steeds ten grondslag aan de daling in de kerninflatie. De gemiddelde 12-maandsinflatie daalde naar 39,5%”, aldus de SEOB.

Continue ReadingSEOB: ‘Gemiddelde 12-maandsinflatie daalde naar 39,5%’

Sewdien: ‘Rijstsector zal groot bedrag aan subsidie ontvangen’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Prahlad Sewdien, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, heeft in het tv-programma ‘To the Point’ gezegd, dat bijkans 4 miljoen US-dollar is goedgekeurd voor de rijstsector. Hij zei dat met dit geld er 60 tractoren, 35 combines en 17 graafmachines aangeschaft zullen worden. ‘’Dit bedrag is eigenlijk bedoeld als aanbetaling, groot 25 procent, voor de aanschaf van de machines. De rest zullen de rijstboeren zelf verder aflossen’’, aldus Sewdien. De boeren zullen dan een overeenkomst aangaan met banken voor verdere financiering. “De regering probeert hiermede in te komen, maar niet volledig”, aldus Sewdien.

Continue ReadingSewdien: ‘Rijstsector zal groot bedrag aan subsidie ontvangen’

Bouw nieuw Hoofdbureau van Politie gegund aan Chinees bedrijf

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken (OW), heeft afgelopen woensdag voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers bevestigd, dat de bouw van het nieuwe hoofdbureau van politie, na een openbare aanbesteding is gegund aan de 23rd Metallurgical Construction Group Co. Dit Chinese bedrijf, dat eerder actief was in Suriname, bouwt momenteel ook het nieuwe hoofdkantoor van het ministerie van Volksgezondheid aan de Rode Kruislaan.

Continue ReadingBouw nieuw Hoofdbureau van Politie gegund aan Chinees bedrijf

Aangepast beleid Huurcommissie kan huurders beter beschermen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Mr. Antoon Karg is van mening dat onbetaalbare huishuur, berekend in vreemde valuta, maatschappelijke huishoudens in de knel brengt. Volgens hem is een van de belangrijkste oplossingen in het concept van de aangepaste wetgeving van het Appartementsrecht in het nieuw Burgerlijk Wetboek (BW) opgenomen. Voorts zegt Karg dat in veel situaties het alle betrokken stakeholders de gelegenheid geeft ook kleinere ruimtes leefbaar en woonbaar te maken.

Continue ReadingAangepast beleid Huurcommissie kan huurders beter beschermen

Man mishandelt en bedreigt vriendin met de dood

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De 37-jarige R.D, die woonachtig is in de omgeving van de Chautalweg, is door de politie van het bureau Livorno ter zake mishandeling en bedreiging op zijn woonadres aangehouden. Zijn 27-jarige vriendin R.C. deed op donderdag 13 juni 2024 aangifte tegen hem op het voornoemde politiebureau ter zake gepleegde strafbare feiten.

Continue ReadingMan mishandelt en bedreigt vriendin met de dood

Regeringsplan is vereist!

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Als je het mij vraagt, is het is een vereiste voor alle politieke partijen om hun regeringsplan openbaar te maken, zodat alle stemgerechtigde Surinamers dat met een kritische blik kunnen lezen. Er is nog geen enkele partij die het aandurft om een uitgebreid fysiek plan te tonen met de hoognodige informatie omtrent de verschillende visies om zo na verloop van tijd te komen tot de langverwachte groei en bloei van ons geliefd Suriname. 

Continue ReadingRegeringsplan is vereist!

Kwestie elfjarige jongen, radicalisering en extremisme ontstaan door maatschappelijke spanningen;

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Albert Ramdin minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) deelde gisteren mede op de ontmoeting met journalisten na de wekelijkse regeringsvergadering, dat er informatie ontvangen is gekomen over de elfjarige jongeman een kwestie is van radicalisering en extremisme, ontstaan door maatschappelijke spanningen. Op de achtergrond kunnen vaak andere problemen spelen over de jongen die met zijn moeder Suriname verliet. 

Continue ReadingKwestie elfjarige jongen, radicalisering en extremisme ontstaan door maatschappelijke spanningen;