Nurmohamed belooft aanpak overwoekerde percelen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken (OW), heeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname te kennen gegeven, dat het beleid van OW erop gericht zal zijn percelen die overwoekerd zijn en tot last van anderen, zullen worden aangepakt. Dit initiatief heeft tot doel om het woonklimaat in diverse buurten te verbeteren.

Continue ReadingNurmohamed belooft aanpak overwoekerde percelen

Ori: ‘Leerachterstanden zullen worden ingelopen’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Henry Ori, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, heeft gisteren gezegd dat de leerachterstanden waarmee veel leerlingen kampen, zullen worden ingelopen. Volgens Ori zijn deze achterstanden ontstaan door verscheidene onderbrekingen in het onderwijsproces, waaronder de covid-pandemie en het doorstroombeleid. “Het ministerie heeft een verantwoordelijkheid voor de leerlingen en studenten.

Continue ReadingOri: ‘Leerachterstanden zullen worden ingelopen’

Nationale consensusstrategie essentieel voor olie-inkomsten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

David Abiamofo, minister van Natuurlijke Hulpbronnen, zei gisteren voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers, dat het noodzakelijk is een nationale discussie te voeren over de besteding van middelen die vrij zullen komen uit de offshore olie-industrie. ‘’Er moet een nationale consensusstrategie ontwikkeld worden die niet aan een willekeurige regering overgelaten moet worden’’, zei Abiamofo.

Continue ReadingNationale consensusstrategie essentieel voor olie-inkomsten

‘DSB biedt hoop dat het anders kan’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Surinaamsche Bank (DSB) heeft gisteren haar financiële cijfers voor 2020 en 2021 gepubliceerd. De totale winst over deze periode bedroeg + SRD 654 miljoen, een enorm contrast met het verlies van - SRD 55 miljoen in 2019. Veel mensen dachten dat de DSB - een systeembank - in 2019 zou instorten en de andere banken zou meesleuren. Een zorg die ook door de Centrale Bank van Suriname als toezichthouder besproken is. Het management van DSB bewees het tegendeel en vertelt een verhaal dat hoop biedt in een tijd waarin de economische vooruitzichten van Suriname er somber uitzien.

Continue Reading‘DSB biedt hoop dat het anders kan’
Read more about the article Kortgedingrechter Wallerlei: ‘Aanpassingen bij speciale diensten van BOG nodig in belang van samenleving’
Hamer uit de rechtzaal

Kortgedingrechter Wallerlei: ‘Aanpassingen bij speciale diensten van BOG nodig in belang van samenleving’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Na een recente staking van de vakbond bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) zijn de diensten inmiddels volledig hervat na tussenkomst van de kortgedingrechter Clayton Wallerlei. De vakbond had aanpassingen geëist voor de transport- en kledingvergoedingen. Het ministerie besloot naar aanleiding van de staking, een kort geding tegen de vakbond aan te spannen. Door tussenkomst van de kortgedingrechter is besloten dat beide partijen weer met elkaar in gesprek gaan.

Continue ReadingKortgedingrechter Wallerlei: ‘Aanpassingen bij speciale diensten van BOG nodig in belang van samenleving’

SEOB: ‘Belastingontduiking nog een heet hangijzer’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

“Een van de speerpunten binnen het IMF-programma was de implementatie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde (BTW). Het effectief innen van deze belastingen is nog steeds een belangrijke pijler binnen het IMF-programma, maar bovenal voor de Surinaamse overheid. Belastingen, zowel directe als indirecte, vormen de grootste inkomstenbron van de overheid. Bij het innen van belastingen, speelt de Belastingdienst een cruciale rol”, aldus de Suriname Economic Oversight Board (SEOB) in de 12e editie van het SEOB- bulletin.

Continue ReadingSEOB: ‘Belastingontduiking nog een heet hangijzer’

Cruciale bepalende factoren bij de komende verkiezingen in Suriname

De komende verkiezingen in ons land beloven een cruciaal moment te worden in de politieke geschiedenis van Suriname. Verschillende factoren zullen bepalen welke partijen succesvol zullen zijn en welke leiders het vertrouwen van de kiezers kunnen winnen. Hier zijn enkele van de belangrijkste elementen die de uitkomst van deze verkiezingen zullen vormgeven.

Continue ReadingCruciale bepalende factoren bij de komende verkiezingen in Suriname

Romeo Kastiel neemt topscorerspositie over van Apai

  • Post author:
  • Post category:Sport

 De Inter Moengotapoe speler Romeo Kastiel heeft het arfgelopen weekend  de topscorer positie overgenomen van Dimitri Apai die uitkomt voor Transvaal. Kastiel scoorde in de wedstrijd tegen Notch  drie doelpunten en kwam hiermee op een totaal van 14 doelpunten. Ofschoon Apai éénmaal het doel wist te vinden tegen FC Flora .

Continue ReadingRomeo Kastiel neemt topscorerspositie over van Apai

Landbouwers in de schijnwerpers op Agrobeurs

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Om Surinaamse producten een betere positie op de handelsmarkt te geven, organiseerde het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP), een landbouwtentoonstelling en beurs. Dit gebeurde in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij(LVV). De beurs was ook bedoeld om de netwerkvorming van Surinaamse ondernemers te ondersteunen. In het Live Entertainment Center vond op vrijdag 14 juni de opening van de tweedaagse beurs plaats.

Continue ReadingLandbouwers in de schijnwerpers op Agrobeurs

First Lady ontvangt Vrouwenkoor Maranatha; aanvaardt rol als beschermvrouwe

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

First Lady Melissa Santokhi-Seenacherry heeft op dinsdag 21 mei jl., het bestuur van de Vereniging Vrouwenkoor Maranatha ontvangen voor een gesprek. Tijdens deze ontmoeting heeft zij haar rol als de beschermvrouwe aanvaard. “Als beschermvrouwe zal ik mij inzetten om zoveel als mogelijk bij te dragen om de doelstellingen van het koor te helpen realiseren. Eén daarvan is om zangtalent te helpen bevorderen.”

Continue ReadingFirst Lady ontvangt Vrouwenkoor Maranatha; aanvaardt rol als beschermvrouwe

STROMINGEN EN STRUBBELINGEN

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De in 1987 opgerichte Nationale Democratische Partij, NDP, een voortvloeisel van de zogeheten 25 Februari Beweging, stevent momenteel af op nieuwe bestuursverkiezingen. Bij deze raadpleging binnen de partij, zal er ook een nieuwe voorzitter gekozen moeten worden. Dit is noodzakelijk, omdat de huidige voorzitter Desi Bouterse zich niet herkiesbaar kan stellen, omdat hij voortvluchtig is na het vonnis van 20 jaar voor zijn betrokkenheid  bij de moorden van 8 december 1982.

Continue ReadingSTROMINGEN EN STRUBBELINGEN