Suriname behaalt indrukwekkende resultaten op Caribbean Taekwondo Championship 2024

Suriname heeft indrukwekkende resultaten behaald op het Caribbean Taekwondo Championship 2024, gehouden op Aruba. De taekwondoschool Yu-Sin, onder leiding van hoofdinstructeur Henk van Dams (6e dan), stuurde voor het eerst in vijf jaar weer een team jonge taekwondoka’s naar dit toernooi. De delegatie bestond uit vier atleten van Yu-Sin en één atleet van de school van Eric Lie. Naast het toernooi namen ze van 12 t/m 14 juni deel aan een internationaal trainingskamp.

De prestaties van het team waren opmerkelijk, met in totaal twee gouden en drie zilveren medailles, en prijzen voor de beste internationale junior- en senior-vechter. Aan het toernooi namen teams deel uit Aruba, de Britse Maagdeneilanden, Suriname, Colombia en Brazilië. De individuele resultaten van de Surinaamse atleten zijn:

Samero Doebe (-68 kg): Goud en prijs voor beste internationale mannelijke vechter.

Gavin Balak (-54 kg): Zilver in sparring en zilver in Poomsae.

Aaiziel Doemoen (-58 kg): Zilver in sparring, goud in de categorie -55 kg en prijs voor beste juniorvechter.

Omar Braithwaite (-51 kg): Zilver.

Michah Lew (-63 kg): Zilver in sparring, zilver in de categorie -58 kg en goud in Poomsae. Het team werd hartelijk ontvangen door vrienden en familie van Yu-Sin in Aruba. Het succes was te danken aan de inzet van de vechters, de steun van sponsors zoals SLM en ARDAC, en de hulp van vrienden en familie in Aruba. Hoofdinstruc-teur Henk van Dams ontving een ereplakkaat voor zijn bijdrage aan eerdere toernooien op Aruba. De vechters hebben dankzij hun grote inspanning, de steun van de gemeenschap en de strenge begeleiding van hun trainer alle verwachtingen waargemaakt.

More
articles