Ook Alliance beschikt over EBS-zonnepanelenpark

In navolging van onder meer Poeketie en Brownsweg is voor dit jaar ook op Alliance een zonnepanelenpark in gebruik genomen. Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft de faciliteit op vrijdag 14 juni met een druk op de knop geactiveerd. De EBS Alliance solarplant zal ongeveer 70 huishoudens in het noordoosten van Commewijne van hernieuwbare energie voorzien.

Wnd. president Brunswijk is verheugd met de ontwikkelingen rond 1×24 uur stroom in stad en district, maar hij ziet graag meer voortvarendheid. Het wnd. staatshoofd vroeg de gebruikers om samen met het EBS-personeel een oogje in het zeil te houden en schade aan de plant te voorkomen. Het park is gefinancierd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en de bouw ging in 2023 van start.

De ingebruikname gebeurde in aanwezigheid van minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, districtscommissaris Mohamed Shafiek Radjab van Commewijne en Marcel Eyndhoven, technisch directeur van de N.V. EBS. Minister Abiamofo zei dat er veel meer projecten in het verschiet liggen met ondersteuning van de IDB. Hij noemde onder meer gezond drinkwater en telecommunicatie voor gebieden in het verre zuiden.

Volgens de bewindsman richt de strategie van de N.V. EBS zich op duurzame energievoorziening voor eenieder tegen 2030. Hij benadrukte dat het bedrijf zal blijven werken aan het benutten van zijn capaciteit aan hernieuwbare energie. Ook zal het distributienet beter worden toegerust om zo de servicekwaliteit en netflexibiliteit te verbeteren.

More
articles