Guyanese vissers gearresteerd in Suriname wegens illegale visserij

Twee Guyanese vissers werden afgelopen woensdag gearresteerd door een gemengd team van de politie en het Nationaal Leger van Suriname. De arrestatie vond plaats nadat hun vaartuig zonder de benodigde visvergunning de Surinaamse wateren was binnengevaren.

Rond 05.00 uur werd een groen gelakte houten SK-vissersvaartuig met vier bemanningsleden op de rivier gesignaleerd. De kapitein werd opgeroepen om te stoppen en er werd een inspectie uitgevoerd. Hierbij bleek dat het schip niet over een visvergunning beschikte en illegaal Suriname was binnengekomen, aldus de nieuws website Waterkant.net.

De kapitein en de bemanning werden samen met het vissersvaartuig naar de aanlegsteiger van Nieuw-Amsterdam geleid. Daar werden de twee Guyanese vissers, in afwachting van verder onderzoek, overgebracht naar de basis van de Maritieme Politie voor verdere begeleiding.

Deze arrestatie benadrukt de voortdurende inspanningen van Suriname om illegale visserij in hun wateren te bestrijden. Het incident onderstreept het belang van naleving van visserijvergunningen en de noodzaak van strikte controles om illegale activiteiten te voorkomen.

More
articles