Bijkans 950 militairen van betaalrol Defensie gehaald

Defensieminister Krishna Mathoera zei tijdens een gisteren gehouden persconferentie, dat bijkans 950 personeelsleden niet meer op de betaalrol voorkomen. Volgens haar heeft dit een besparing opgeleverd voor het ministerie van bijkans SRD 200 miljoen. Volgens de bewindsvrouwe zijn deze vrijgekomen middelen geïnvesteerd in de aanschaf van zaken waarmee het ministerie te kampen heeft. Hoewel 950 mensen uit het systeem zijn gehaald, geeft de minister aan dat 150 manschappen in juli zullen starten met de basisopleiding tot militair. Het is volgens haar noodzakelijk dat er schoon schip wordt gemaakt op het ministerie en dat de rotte appels eruit worden gehaald.

De minister gaf verder aan dat er wordt gewerkt aan de aanschaf van een marineschip voor het ministerie. Mathoera gaf aan dat het om een lease gaat, die het departement zelf gaat betalen. Het is de bedoeling dat het schip na zes jaren eigendom wordt van Defensie. Volgens haar worden de laatste hand gelegd om de overeenkomst af te ronden. Er wordt ook prioriteit gegeven aan de speciale doelgroep, met name de Stichting Re-integratie Ex-Militairen (SREM).

Hierbij gaat het om ex-militairen die hun krachten hebben gegeven tijdens een hele moeilijke periode. De minister benadrukte dat deze groep niet vergeten moet worden, gezien het feit dat zij hebben gestreden voor land en volk. Er is op verschillende manieren geprobeerd om deze groep mee te liften middels een financiële verhoging. Er is gewerkt aan de verhoging van de resocialisatietoelage en invaliditeitstoelage. Maar ook vanuit het sociaal beleid in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) wordt er hulp geboden aan deze groep.

More
articles