President Santokhi terug in Suriname na succesvol werkbezoek

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi, die op 10 juni vertrok richting Bahama’s, is vanochtend teruggekeerd naar Suriname. Het staatshoofd heeft in Nassau, de hoofdstad van het Caribische eiland, de 31ste Afreximbank Annual Meetings (AAM) en de derde editie van het AfriCaribbean Trade and Investment Forum (ACTIF) bijgewoond. De regeringsleider heeft ook een reeks van bilaterale gesprekken gevoerd.

Continue ReadingPresident Santokhi terug in Suriname na succesvol werkbezoek

Overheid nalatig inzake zwerversprobleem in binnenstad en daarbuiten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Rakesh Sukul directeur Volksgezondheid zegt dat de beschikbare middelen van de overheid een uitdaging blijven, maar kijkt uit naar alternatieve ideeën voor het zwerversvraagstuk. “We zitten met een aantal uitdagingen zoals een geschikte locatie voor opvang, ondersteunende wetten om kordaat op te kunnen treden en middelen” aldus Sukul.

Continue ReadingOverheid nalatig inzake zwerversprobleem in binnenstad en daarbuiten

Nationaal Leger behaalt goede resultaten door samenwerking

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De gisteren gehouden  persconferentie van het ministerie van Defensie, had als doel om de gemeenschap te informeren over de diverse actuele ontwikkelingen en de gerealiseerde zaken binnen de  defensieorganisatie binnen een jaar.  Kolonel Werner Kioe A Sen bevelhebber van het Nationaal Leger (NL) sprak gisteren over de soort operaties die het Leger uitvoert, waaronder de grensbewaking en handhaving van het overheidsgezag.

Continue ReadingNationaal Leger behaalt goede resultaten door samenwerking

Atompai blijft nog even aanzitten als bondsvoorzitter

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Milando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), heeft in gesprek met Suriname Herald verklaard nog eventjes aan te blijven zitten als voorzitter om lopende zaken af te ronden. Atompai kondigde afgelopen week aan, het voor gezien te houden binnen de politiedienst. Volgens hem gaat hij de politiek in, maar weet hij nog niet of hij op de lijst van een politieke partij zal komen.

Continue ReadingAtompai blijft nog even aanzitten als bondsvoorzitter

Leerlingen zullen mogelijk de school moeten bezoeken tijdens vakantie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De voorzitster van de actiegroep binnen de onderwijsbond Wi Sa Strey, Meredith Hoogdorp, heeft in gesprek met Keynews gezegd dat de overheid is gekomen met een nieuw project, om kinderen die het schooljaar niet hebben gehaald, alsnog de gelegenheid te geven in de vakantie lessen te volgen en een toelaattoets te maken, zodat ze geen jaar hoeven te verliezen. Het ministerie zal twee innovatieve projecten lanceren, die gericht zullen zijn op het verminderen van leerachterstanden onder leerlingen in het basisonderwijs.

Continue ReadingLeerlingen zullen mogelijk de school moeten bezoeken tijdens vakantie

Bijkans 950 militairen van betaalrol Defensie gehaald

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Defensieminister Krishna Mathoera zei tijdens een gisteren gehouden persconferentie, dat bijkans 950 personeelsleden niet meer op de betaalrol voorkomen. Volgens haar heeft dit een besparing opgeleverd voor het ministerie van bijkans SRD 200 miljoen. Volgens de bewindsvrouwe zijn deze vrijgekomen middelen geïnvesteerd in de aanschaf van zaken waarmee het ministerie te kampen heeft.

Continue ReadingBijkans 950 militairen van betaalrol Defensie gehaald

Ministerie van Onderwijs draait doorstroombeleid terug

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De ambitieuze hervormingsagenda in het onderwijs van de vorige minister, gericht op doorstromen in het basisonderwijs, een negende en tiende leerjaar en het verminderde belang van een algemene landelijke toets, wordt door de huidige leiding verlaten. Het stopzetten van doorstromen is niet met dezelfde communicatie aangekondigd als het doorstromen. En een herkansingsbeleid moet de bovenbouw op weg helpen in het tegengaan van te veel zittenblijvers.

Continue ReadingMinisterie van Onderwijs draait doorstroombeleid terug

Notch en Inter Moengotapoe delen punten

  • Post author:
  • Post category:Sport

De wedstrijd tussen Notch en Inter Moengotapoe die werd gezien als the battle of the east is afgelopen zondag in het Franklin Essed Stadion in een 3-3 gelijkspel geeindigd. Beide ploegen lieten zich in een goed gevuld stadion van hun beste zijde zien. Het eerste doelpunt kwam van Notch  die reeds in de 11ste minuut via Santos da Lima op een voorsprong kwam.

Continue ReadingNotch en Inter Moengotapoe delen punten

Suriname behaalt indrukwekkende resultaten op Caribbean Taekwondo Championship 2024

  • Post author:
  • Post category:Sport

Suriname heeft indrukwekkende resultaten behaald op het Caribbean Taekwondo Championship 2024, gehouden op Aruba. De taekwondoschool Yu-Sin, onder leiding van hoofdinstructeur Henk van Dams (6e dan), stuurde voor het eerst in vijf jaar weer een team jonge taekwondoka's naar dit toernooi. De delegatie bestond uit vier atleten van Yu-Sin en één atleet van de school van Eric Lie. Naast het toernooi namen ze van 12 t/m 14 juni deel aan een internationaal trainingskamp.

Continue ReadingSuriname behaalt indrukwekkende resultaten op Caribbean Taekwondo Championship 2024

Nationale Jeugdschaakkampioenschappen 2024 spannend afgerond

  • Post author:
  • Post category:Sport

De Nationale Jeugdschaakkampioenschappen (NJK) zijn op zaterdag 15 juni afgerond in het Denksportcentrum, met aansluitend de prijsuitreiking. Er werd gestreden in de U8 t/m U18 klasse. Bij de prijsuitreiking was dhr. Zorgvol aanwezig als vertegenwoordiger van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport. ‘’De prijswinnaars zijn de helden van het toernooi’’, zei Zorgvol.

Continue ReadingNationale Jeugdschaakkampioenschappen 2024 spannend afgerond

Ook Alliance beschikt over EBS-zonnepanelenpark

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In navolging van onder meer Poeketie en Brownsweg is voor dit jaar ook op Alliance een zonnepanelenpark in gebruik genomen. Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft de faciliteit op vrijdag 14 juni met een druk op de knop geactiveerd. De EBS Alliance solarplant zal ongeveer 70 huishoudens in het noordoosten van Commewijne van hernieuwbare energie voorzien.

Continue ReadingOok Alliance beschikt over EBS-zonnepanelenpark

WAPENEMBARGO TEGEN SURINAME

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De regering Biden in de Verenigde Staten van Amerika, heeft 36 landen op de zwarte lijst geplaatst voor wat betreft de export van vuurwapens en munitie. Op deze lijst van landen prijken ook Suriname en Guyana. Het zal dan voornamelijk gaan om exporten van vuistvuurwapens, jachtgeweren en de zogeheten rifles en bijbehorende munitie. Het is bij de VS al geruime tijd bekend, dat veel wapens uit de VS in handen komen van criminele organisaties en dat vooral in Midden-Amerika, het Caribisch gebied en delen van Zuid-Amerika, er een levendige handel plaatsvindt in vuurwapens en dat dit schiettuig in handen belandt van criminelen binnen de grensoverschrijdende criminaliteit.

Continue ReadingWAPENEMBARGO TEGEN SURINAME

JusPol en partners houden workshop ter bestrijding van georganiseerde criminaliteit in mijnbouwsector

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

 Het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) heeft in samenwerking met het departement tegen Transnationale Georganiseerde Misdaad van de Organisatie van de Amerikaanse Staten (DTOC/OAS) en de ambassade van de Verenigde Staten in Suriname, een driedaagse workshop gehouden in de Ballroom van Torarica over het bestrijden van georganiseerde misdaadactiviteiten in de mijnbouwsector van Suriname. Op woensdag 12 en donderdag 13 juni werd de workshop gehouden voor de publieke sector en op vrijdag 14 juni voor de private sector

Continue ReadingJusPol en partners houden workshop ter bestrijding van georganiseerde criminaliteit in mijnbouwsector