ABOP zal Suriname redden uit armoede

Op zaterdag 15 juni jl heeft  ABOP een partij vergadering gehouden in Nickerie . ABOP presenteerde zich als het enige alternatief voor Suriname om het uit de armoede te redden.

Marinus Cambiel, ondervoorzitter van ABOP zei tijdens zijn toespraak dat, vicepresident Ronnie Brunswijk in staat is, een structurele verandering te brengen  in het denken van Surinamers. “Brunswijk denkt groot, hij denkt als een reus,” aldus Cambiel.

Volgens Cambiel moet het mogelijk zijn, dat elke Surinamer een Toyota Prado kan rijden, want  Suriname heeft genoeg geld. Cambiel benadrukte verder dat er een kliek is binnen de samenleving, die de burgers weerhoudt om aan financiële middelen te komen. Verder is Cambiel ervan overtuigd, dat Suriname de potentie heeft om te floreren als Saoedi-Arabië. Vervolgens zei Cambiel dat Suriname met  nauwelijks een half miljoen inwoners, geen belasting hoeft te innen bij de burgers, “In Saoedi-Arabië betalen ze geen druppel belasting,” aldus Cambiel. Ook uitte Cambiel zijn ontevredenheid over de ontwikkelingen binnen de offshore olie- en gassector. Hij vertelde dat Suriname al 40 jaar olie wint, maar dat dit de samenleving niet ten goede is gekomen. Hij stelde dat ABOP zich inzet voor een eerlijke verdeling van de natuurlijke hulpbronnen van het land. Daarnaast riep hij de aanwezigen op Brunswijk te steunen, waarbij hij benadrukte dat Brunswijk de enige persoon is, die in staat is, een structurele verandering in Suriname te bewerkstelligen. “Probeer meneer Brunswijk voor een beter Suriname. Hij zal verandering brengen.”

More
articles