15 jaar geëist tegen verdachten in verband met misdrijven te Pikin Saron

Op 7 juni 2024 heeft de kantonrechter de strafzaak tegen de verdachten J.A., J.H., G.Z., R.M., A.M. en M.B. behandeld in verband met misdrijven gepleegd te Pikin Saron. De zaak stond in dit stadium voor requisitoir. De officier van justitie heeft eerst het requisitoir gehouden voor de verdachten J.A., J.H., G.Z., R.M. en A.M., die momenteel in detentie zitten. Hij heeft een opsomming gegeven van de strafbare feiten die op 2 mei 2023 te Pikin Saron zijn gepleegd. Deze omvatten zware mishandeling met voorbedachte rade, diefstal met geweldpleging, afpersing, brandstichting, poging tot moord of doodslag, vernieling, opzettelijke vrijheidsberoving, onbevoegd bezit van zware wapens en scherpe patronen, evenals voor R.M. het onbevoegd bezit van een jachtgeweer met bijbehorende scherpe patronen.

Voor de feiten die hij wettig en overtuigend bewezen achtte, eiste de officier van justitie een gevangenisstraf van 15 jaar voor elk van de vijf verdachten, met aftrek van voorarrest, en verzocht om handhaving van hun voorlopige hechtenis. Hij verzocht ook om teruggave van drie in beslag genomen wapens aan respectievelijk het Directoraat Nationale Veiligheid, Grassalco N.V. en het Nationaal Leger, teruggave van inbeslaggenomen mobiele telefoons, onttrekking aan het verkeer van handgranaten en overige wapens, en verbeurdverklaring van overige in beslag genomen goederen.

In de strafzaak tegen de verdachte M.B., die op vrije voeten is, zal het requisitoir van de officier van justitie op de volgende zitting worden gehouden, gepland op 5 juli 2024. Vervolgens zullen de advocaten de gelegenheid krijgen voor hun pleidooi.

More
articles