Internationale experts ondersteunen Suriname op Compliance Congres 2024

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Van 19 tot en met 22 juni 2024 vindt het Nationaal Compliance Congres (NCC) plaats in Suriname. Dit evenement brengt nationale en internationale experts samen om de bewustwording rondom compliance te versterken. Het congres speelt een cruciale rol in het voldoen aan internationale normen en voorkomt mogelijke blacklisting door instanties zoals de Caribbean Finan-cial Action Task Force (CFTAF). Externe stakeholders erkennen dat de organisatie van de NCC’s een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de positieve beoordeling door de CFTAF in het afgelopen jaar.

Continue ReadingInternationale experts ondersteunen Suriname op Compliance Congres 2024

Jagdeo: ‘Guyana dreigt met strengere straffen voor fronting’

Vicepresident Bharrat Jagdeo heeft aangekondigd dat de Guyanese regering van plan is strengere straffen op te leggen aan bedrijven die betrokken zijn bij 'fronting' om de Local Content Act (LCA) te ontwijken, die binnenkort zal worden herzien. 'Fronting' of 'rent-a-citizen' is een praktijk die de potentiële economische voordelen voor Guyanezen kan verminderen en ingaat tegen de geest en intentie van de LCA.

Continue ReadingJagdeo: ‘Guyana dreigt met strengere straffen voor fronting’

Atompai is houding JusPol-minister zat

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Milando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond, heeft in gesprek met Suriname Herald gezegd, de houding van de minister van Justitie en Politie (JusPol), Kenneth Amoksi, zat te zijn. Volgens hem heeft de bewindsman geen oor voor het korps, terwijl het steeds dezelfde problemen zijn die worden aangekaart. Zo zijn er volgens Atompai zeer onvoldoende vervoermiddelen om het werk te doen.

Continue ReadingAtompai is houding JusPol-minister zat

Ruim 1400 ambtenaren hebben zich nimmer verweerd

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Nasier Eskak, directeur van Binnenlandse Zaken, heeft in gesprek met de STVS verklaard, dat ruim 1400 personen in het personeelsbestand zich nimmer hebben laten registreren en ook nooit hebben gereageerd op de verweeraanzegging vanwege het ministerie. De directeur zegt dat ook na stopzetting van hun salaris, zij nimmer melding hebben gemaakt hierover.

Continue ReadingRuim 1400 ambtenaren hebben zich nimmer verweerd
Read more about the article InSight Crime: ‘Drugshandel en misdaad floreren in Suriname en Guyana’s Amazonegebied’
De meest recente ontbossingskaart 2018-2019, gepubliceerd door de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), toont aan, dat Suriname een laag percentage heeft aan ontbossing en bosdegradatie. Echter neemt de druk op onze bossen gestaag toe als gevolg van verhoogde economische activiteiten, met name in de goudmijnbouw en de aanleg van infrastructuur. (foto: Save Suriname)

InSight Crime: ‘Drugshandel en misdaad floreren in Suriname en Guyana’s Amazonegebied’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De weelderige Amazone-jungle in Suriname en Guyana fungeert als een broeinest voor drugshandel en georganiseerde misdaad, gedreven door uitgestrekte gebieden die moeilijk te controleren zijn. Suriname, gelegen aan de noordoostelijke kust van Zuid-Amerika, deelt grenzen met Guyana, Brazilië en Frans-Guyana, waardoor het een strategische locatie is geworden voor illegale activiteiten.

Continue ReadingInSight Crime: ‘Drugshandel en misdaad floreren in Suriname en Guyana’s Amazonegebied’

Brunswijk belooft problemen Nickerianen op te lossen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de politieke partij ABOP, zegt ervan overtuigd te zijn dat zijn partij in mei 2025, een goede beurt zal maken in Nickerie. Brunswijk zei dit naar aanleiding van het aantal mensen dat afgelopen zaterdagavond aanwezig was bij de massameeting in Nickerie, die gehouden werd in het partijcentrum aan de Landingstraat. Honderden mensen waren aanwezig wat de partijleider van de geelzwarte partij een goed gevoel gaf.

Continue ReadingBrunswijk belooft problemen Nickerianen op te lossen

‘Sommige BOG-medewerkers verdienen slechts SRD 5000’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het personeel van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft gisteren de werkzaamheden totaal lamgelegd. Vakbondsvoorzitter David Bakker bevestigde de werkneerligging op een persconferentie, die eveneens gisteren gehouden werd. Het personeel is niet te spreken over de houding van de overheid bij de diverse onderhandelingen met de bond. Volgens Bakker worden er onrealistische berekeningen gepresenteerd voor toelagen door het Onderhandelingsorgaan (OO) en is er een dictatoriale houding aangenomen. Bakker zei dat sedert 22 april 2024, het BOG in actie in.

Continue Reading‘Sommige BOG-medewerkers verdienen slechts SRD 5000’
Read more about the article Bouterse kan niet opgespoord worden
Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden, zegt dat de behandeling van de zaak in verzet van de hoofdverdachte in het 8 Decemberstrafproces, ex-president en NDP-voorzitter Desiré Bouterse, ‘’super vlot’’ is gegaan. Hij is wederom veroordeeld tot 20 jaar cel, echter is er nog geen gevangenneming gelast. (foto: Johan de Randamie)

Bouterse kan niet opgespoord worden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Mr. Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden in het 8 decemberstrafproces, zegt dat het jammer is, dat de veroordeelde Desi Bouterse, die is ontvlucht en hierdoor uit handen van de justitie is gebleven, tot nog toe niet opgespoord kan worden. Mr. Essed zegt dat er hierdoor een Interpol alert is uitgegaan volgens de Internationale Politie Organisatie, wat volgens hem duidelijk maakt, dat de politie in andere landen, hem nog niet heeft kunnen vinden. ‘’En de Surinaamse politionele diensten weten ook niet, waar de veroordeelde Bouterse zich bevindt’’, aldus Essed.

Continue ReadingBouterse kan niet opgespoord worden

LVV, WWF en overige partners strijden tegen illegale visserij

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

“Suriname is samen met Guyana en Frans-Guyana gezegend met een rijke mariene biodiversiteit en historisch overvloedige visbestanden die de gemeenschappen generaties lang in stand hebben gehouden. Deze kusthulpbronnen worden echter ernstig bedreigd door Illegale, Ongemelde en Ongereglementeerde (IOO)-visserij in het gehele mariene ecocomplex van Guyana.

Continue ReadingLVV, WWF en overige partners strijden tegen illegale visserij

HERNIEUWDE INDOCTRINATIEPOGING

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De ouderen onder ons die tijdens de zogeheten revolutie reeds bij de media werkzaam waren, weten nog heel goed, dat wij via het Surinaams Nieuws Agentschap (SNA) werden doodgegooid met propagandamateriaal, afkomstig van Prensa Latina, Granma, IPS, vertaalde stukken van TASS et cetera en dat het aan vooral de schrijvende media niet toegestaan was, berichten te brengen van westerse persbureaus. De linkse  figuren van de Vereniging Progressieve Mediawerkers, VPM die zich bij de militairen hadden ingelikt, deden er alles aan om te voorkomen, dat westerse persbureaus hun berichten zouden kunnen doorsturen naar de lokale media.

Continue ReadingHERNIEUWDE INDOCTRINATIEPOGING

15 jaar geëist tegen verdachten in verband met misdrijven te Pikin Saron

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op 7 juni 2024 heeft de kantonrechter de strafzaak tegen de verdachten J.A., J.H., G.Z., R.M., A.M. en M.B. behandeld in verband met misdrijven gepleegd te Pikin Saron. De zaak stond in dit stadium voor requisitoir. De officier van justitie heeft eerst het requisitoir gehouden voor de verdachten J.A., J.H., G.Z., R.M. en A.M., die momenteel in detentie zitten.

Continue Reading15 jaar geëist tegen verdachten in verband met misdrijven te Pikin Saron

ABOP zal Suriname redden uit armoede

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op zaterdag 15 juni jl heeft  ABOP een partij vergadering gehouden in Nickerie . ABOP presenteerde zich als het enige alternatief voor Suriname om het uit de armoede te redden. Marinus Cambiel, ondervoorzitter van ABOP zei tijdens zijn toespraak dat, vicepresident Ronnie Brunswijk in staat is, een structurele verandering te brengen  in het denken van Surinamers.

Continue ReadingABOP zal Suriname redden uit armoede