VSB participeert aan 112e International Labour Conference van de ILO

De 112de International Labour Conference van de International Labour Organization (ILO) is een cruciale gebeurtenis voor wereldwijde discussies over arbeidskwesties en beleidsvorming. De vertegenwoordiging van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) als werkgeversorganisatie werd gedaan door onderdirecteur Kamlesh Ganesh, die deel uitmaakt van een tripartiete delegatie onder leiding van de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Steven MacAndrew.

Ganesh had een ambitieuze agenda voor zijn deelname aan deze belangrijke conferentie, die plaatsvond van 3 tot en met 14 juni (de Surinaamse delegatie participeerde vanaf 10 juni).

De actieve deelname van de VSB aan de ILC omvat de participatie in het Committee on Fundamental Principles and Rights at Work gedurende de hele week, met deelname aan discussies over Decent Work and the Care Economy. Hier werkt de VSB rechtstreeks met de Internationale Werkgeversorganisatie (IOE), waar de VSB ook actief lid van is. Daarnaast heeft de VSB ook geparticipeerd aan speciale activiteiten van de IOE, waaronder een sessie over Employers on Business and Human Rights, en een Roundtable over de duurzaamheid van pensioensystemen wereldwijd, naast deelname aan verschillende formele sessies gedurende de conferentieperiode.

More
articles