VSB en SGCC versterken economische banden tussen Suriname en Guyana

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Suriname Guyana Chamber of Commerce (SGCC) hebben afgelopen week hun eerste kennismakingsgesprek gehouden, dat cruciaal was voor het bevorderen van economische samenwerking tussen beide landen. Vertegenwoordigers van beide organisaties waren aanwezig, waaronder de ondervoorzitter, bestuursleden en onderdirecteur van de VSB, en de voorzitter, bestuursleden en CEO van de SGCC.

Tijdens de vergadering gaf de SGCC een gedetailleerd overzicht van haar geschiedenis en activiteiten sinds de oprichting in 2022, met steun van vooraanstaande figuren uit Suriname en Guyana. De nadruk lag op het bevorderen van economische samenwerking en handel tussen de twee buurlanden.

Transparantie en het stellen van duidelijke verwachtingen voor een effectieve samenwerking stonden centraal in de daaropvolgende discussie. De ondervoorzitter van de VSB prees de presentatie van de SGCC en benadrukte de rol van de VSB als nationaal en internationaal erkende werkgeversorganisatie.

Aan het einde van de bijeenkomst werden concrete afspraken gemaakt om verder te werken aan een samenwerkingsdocument dat zowel beleidsmatige als praktische activiteiten op microniveau omvat. Deze eerste ontmoeting markeerde een belangrijke stap in het versterken van economische banden tussen Suriname en Guyana, met een optimistische blik op de toekomst en de mogelijkheden die de samenwerking biedt.

 

More
articles