Jogi vol lof over regering en bekritiseert voorgaande kabinetten

Mahinder Jogi, assembleelid van de VHP, heeft tijdens de recentelijke behandeling van de ontwerpwet houdende wijziging van de regels ter toekenning van een Fiscaal Identificatienummer in De Nationale Assemblee, met volle eer en waardering over zijn politieke partij, de VHP, gesproken. Jogi vindt het moedig van de regering, dat die gedurfd heeft, zaken aan de orde te stellen en een basis te leggen voor duurzame ontwikkeling. Ook zei hij dat geen andere regering  in de  achtenveertig achterliggende jaren, gedurfd heeft staatsbedrijven efficiënt te laten functioneren. Volgens Jogi moet er eer gegeven worden aan de huidige regering, die wist dat het land regeren met een IMF-programma niet makkelijk zou zijn, maar toch die stap heeft genomen. Jogi  leverde  eveneens kritiek op de voorgaande regering, en zei dat meneer Parmessar graag praat over zaken die overhaast worden gedaan, en dat er sprake is van kortzichtigheid. De Amnestiewet en de  Terugroepwet zijn gewijzigd door de huidige regering. “Bij deze wetten was er kortzichtigheid, net als bij de Brokopondo-overeenkomst’’, aldus Jogi.

Vervolgens  meende Jogi onderbroken  te worden door zijn collega parlementariër van de NDP, Melvin Bouva. Hij zei dat Jogi huis aan huis zou moet durven gaan om de bovenstaande boodschap te delen met de samenleving. “Laat hij durven deze boodschap te brengen op straat, in de verschillende wijken, de districten, laat hij huis aan huis gaan. En niet praten van achter zijn spreekgestoelte, waar hij beschermd wordt door de voorzittershamer”, aldus Bouva.

Jogi benadrukte verder , in staat te zijn een huis-aan-huiscampagne te voeren en de burgerij op het hart te drukken, nooit meer op de NDP te stemmen, ‘’omdat deze mensen altijd het land hebben vernietigd’’. DNA-waarnemend voorzitter Dew Sharman wees Jogi erop, geen politieke partijen te bespreken, maar zijn betoog zakelijk te houden.

“Voorzitter, ik ben bereid en in staat om huis aan huis te lopen, campagne te voeren en de mensen te vertellen, op wie ze wel en niet moeten stemmen, en waarom ze niet moeten stemmen. Na 1980 is dit land verschrikkelijk bergafwaarts gegaan met een enorme brain drain en failliete staatsbedrijven. We willen de mensen waarschuwen, voorzitter”, aldus Jogi.

More
articles