Bond KPA eist toezeggingen op papier

Werkers bij de bond van het Korps Penitentiaire Ambtenaren Suriname (BPAS), hielden gisteren na een Algemene Ledenvergadering (ALV), wederom een prikactie. Gideon Wielingen, voorzitter van de bond, verklaarde in gesprek met StarNieuws, dat de aanleiding voor deze actie is dat de leden ontevreden zijn over de eerder gemaakte afspraken met het ministerie van Justitie en Politie (JusPol).

Volgens Wielingen gaat het in dezen om het verbeteren van de werkomstandigheden, het uitbetalen van achterstallige toelages en het voorzien in een adequate transport- en veiligheidsuitrusting. Dit zijn volgens Wielingen de belangrijkste eisen die gerealiseerd moeten worden om verdere acties te voorkomen.

Wielingen vertelde dat in maart er gesprekken zijn gevoerd tussen het ministerie en de bond en dat er op 5 juni duidelijke antwoorden zouden komen.

De bondsvoorzitter bevestigde dat de problemen te maken hebben met onvoldoende uniformen, transportmiddelen en noodzakelijke toelagen, die al jaren niet zijn betaald.

Wielingen benadrukte dat concrete reacties van het ministerie zijn uitgebleven, waardoor het personeel geen andere keuze had dan over te gaan tot prikacties. ‘’Of het werk daarna normaal zal worden voortgezet zullen de leden zelf bepalen’’, aldus Wielingen.

More
articles