Abiamofo: ‘Prijzen gascilinders zullen voorlopig blijven stijgen’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

David Abiamofo, minister van Natuurlijke Hulpbronnen, heeft de afgelopen week gezegd, dat de prijzen voor gascilinders in de komende periode zullen blijven stijgen, omdat men werkt aan de afbouw van subsidie op kookgas. Vanaf 1 september 2023 zijn de prijzen met 200 procent verhoogd. Er werd besloten de prijs voor een gascilinder van 48 lbs te verhogen van SRD 48,50 naar SRD 150.

Continue ReadingAbiamofo: ‘Prijzen gascilinders zullen voorlopig blijven stijgen’

Immense taak om drugshandel te bestrijden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Suriname staat voor enorme uitdagingen in de strijd tegen de drugshandel vanwege het uitgestrekte landoppervlak en logistieke hindernissen. De beperkte middelen van het land maken wetshandhaving moeilijk, vooral wanneer drugskartels over meer financiële middelen en geavanceerde technologieën beschikken dan nationale overheden.

Continue ReadingImmense taak om drugshandel te bestrijden

Abiamofo merkt toename waterpeil stuwmeer

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

David Abiamofio, minister van Natuurlijke Hulpbronnen, heeft de afgelopen week gezegd, dat aan hem is gerapporteerd, dat er een stijging te merken is in het waterpeil van het stuwmeer. De afgelopen maanden had de Staatsolie Power Company Suriname (SPCS) bekendgemaakt, dat het waterpeil enorm was gedaald, wat tot stroomuitval in de verschillende gebieden zou kunnen leiden.

Continue ReadingAbiamofo merkt toename waterpeil stuwmeer

Nationale Bloedbank Suriname: ‘Elke bloeddonatie draagt bij aan het redden van levens’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Vandaag, vrijdag 14 juni is het Wereld Bloeddonordag. Het thema van dit jaar is: ‘20 Years Celebrating Generosity: Thank You, Blood Donors!’. Wereld Bloeddonordag heeft tot doel de miljoenen vrijwillige bloeddonoren die hebben bijgedragen aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van miljoenen mensen over de hele wereld, te erkennen en bedanken. Ook wordt op deze dag stilgestaan bij het belang van vrijwillige bloeddonatie en de cruciale rol die bloeddonoren spelen in de gezondheidszorg.

Continue ReadingNationale Bloedbank Suriname: ‘Elke bloeddonatie draagt bij aan het redden van levens’

Wijziging Kieswet niet alleen een uitdaging voor kleine, maar ook voor grote partijen

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Hardeo Ramadhin, bekend zijnde als politiekanalist, heeft in het radioprogramma ABC-aktueel gezegd, dat politieke partijen zich niet blind moeten staren op een onrealistische groei bij de komende verkiezingen. Ramadhin stelde dat elke partij  realistisch moet blijven. Ondanks veel kritiek op de huidige regering, verwacht Ramadhin dat de VHP op basis van cijfers die hij heeft doorgenomen, de grootste partij zal worden in 2025.

Continue ReadingWijziging Kieswet niet alleen een uitdaging voor kleine, maar ook voor grote partijen

Bank of Guyana trekt cambio-licentie in van de Mohameds

De Bank of Guyana heeft gisteren aangekondigd, dat zij de licentie van de Confidential Cambio van Lombard Street, Georgetown, die werd beheerd door de familie Mohamed, heeft ingetrokken. In een openbare kennisgeving verklaarde de Bank of Guyana, dat de entiteit met de intrekking niet langer bevoegd is om buitenlandse valuta te kopen en verkopen.

Continue ReadingBank of Guyana trekt cambio-licentie in van de Mohameds
Read more about the article Burleson wederom succesvol bij snel damkampioenschappen
Guno Burleson is na de zevende ronde opnieuw koploper in de finaleronde van het Surinaams Damkampioenschap. (Archieffoto)

Burleson wederom succesvol bij snel damkampioenschappen

  • Post author:
  • Post category:Sport

De nationale damkampioen Guno Burleson, heeft het afgelopen weekend een dubbele zege behaald bij de snel damkampioenschappen. Na van de negen tegenstanders, zeven  te hebben verslagen, won hij de tweede etappe. Hij versloeg Robert Krak, Cliff Karijodrono, Rohan Doergamisier, Phavankoemar Basdewsing, Arief Salarbaks, Montazali Nazir en Fernando Amelo, terwijl alleen zijn partijen tegen William Orie en Derryl Bohr, onbeslist eindigden.

Continue ReadingBurleson wederom succesvol bij snel damkampioenschappen

LVV-keurmeesters gegarandeerd bij Ied Ul Adha offerfeest

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Van het jaar is bepaald dat het Ied-Ul-Adha feest, oftewel het offerfeest, op zondag 16 juni gevierd wordt. Minister Bronto Somo-hardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) geeft de verzekering dat organisaties die het feest zondag vieren, gerust kunnen slachten, omdat de keurmeesters van Landbouw, Veeteelt en Visserij aanwezig zullen zijn op de geregistreerde locaties.

Continue ReadingLVV-keurmeesters gegarandeerd bij Ied Ul Adha offerfeest

Minister Ori tekent Verklaring van Belém

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Minister Henri Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft als eerste de Verklaring van Belém ondertekend tijdens de IVe bijeenkomst van de presidenten van de staten die partij zijn bij het Amazone Samenwerkingsverdrag. De Verklaring van Belém, opgesteld door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), is een toewijding aan duurzame ontwikkelingsactiviteiten voor de Amazone.

Continue ReadingMinister Ori tekent Verklaring van Belém

President: ‘Samenwerking met Afreximbank zal leiden tot wederzijds voordeel’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Na aankomst te Nassau, Bahama’s, heeft president Chandrikapersad Santokhi een bilateraal gesprek gehad met de president en voorzitter van de Raad van Bestuur van de African Export-Import Bank (Afrexim-bank), professor Benedict Oramah. Tijdens de ontmoeting heeft president Santokhi aangegeven, dat hij de inzet en visie van de Afreximbank inspirerend en van groot belang vindt voor de samenwerking tussen beide landen en hun banken. Het staatshoofd benadrukte ook dat de uitdagingen die gepaard gaan met de samenwerking, begrijpelijk zijn. Het onderhoud vond plaats op 11 juni 2024.

Continue ReadingPresident: ‘Samenwerking met Afreximbank zal leiden tot wederzijds voordeel’

Bond KPA eist toezeggingen op papier

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Werkers bij de bond van het Korps Penitentiaire Ambtenaren Suriname (BPAS), hielden gisteren na een Algemene Ledenvergadering (ALV), wederom een prikactie. Gideon Wielingen, voorzitter van de bond, verklaarde in gesprek met StarNieuws, dat de aanleiding voor deze actie is dat de leden ontevreden zijn over de eerder gemaakte afspraken met het ministerie van Justitie en Politie (JusPol).

Continue ReadingBond KPA eist toezeggingen op papier