Raghoebarsing: ‘De staat heeft minder geïnd in de loonbelasting’

Stanley Raghoebarsing, minister van Financiën, heeft de afgelopen week in het parlement verklaard, hoopvol gestemd te zijn, omdat de BTW positieve vruchten heeft afgeworpen. Volgens hem is de verwachting dat de staat hiermee SRD 5,5 miljard zal verdienen. “De eerste vijf maanden hebben we reeds SRD 2,5 miljard binnengehaald. We gaan die SRD 5,5 miljard binnenhalen”, aldus de minister in het parlement. Raghoebarsing zei dat er een duidelijke verschuiving is te merken in de belastingen.  Er is gewerkt aan het verhogen van die belastingvrije grens op goederen. “Het is duidelijk dat de staat ook minder heeft verdient aan loonbelastingen”, aldus Raghoebarsing.

De minister zei ook dat de loonbelasting verlaagd is en dat de belastingdruk verschoven is naar luxe consumptiegoederen. “We kunnen zien dat er meer indirecte belastingen zijn betaald dan directe belastingen”, aldus de bewindsman.

De minister haalde ook het heffen van belasting op vermogen aan, en zei dat de kritiek terecht is. ‘’Als mensen vermogen hebben opgebouwd door hard te werken, mogen zij kritisch kijken indien zij hun rijkdommen willen delen met mensen die de nodige arbeidslust niet hebben. Het kan niet zo zijn dat solidariteit verlangd wordt van mensen die werken ten opzichte van mensen die minder slim omgaan met wat ze hebben”, aldus Raghoebarsing.

More
articles