Nationale dialoog essentieel rond olie- en gasontwikkeling

Er zal een basis gecreëerd moeten worden voor de toekomstige generaties. Er wordt nog niet effectief gesproken door de autoriteiten over hoe de inkomsten uit de offshore olie- en gasproductie zullen worden beheerd. Hieromtrent had minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) het kortgeleden voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) vergadering. Deze kwestie rond de olie- en gasontwikkeling zal nog op nationaal niveau besproken moeten worden.

Volgens Abiamofo is het Spaar- en Stabilisatiefonds Suriname er, dat de mogelijkheid creëert, maar op zich is hij van mening dat voor het aanwenden van de middelen uit de offshore olie- en gasproductie, een nationale discussie op gang moet komen. NH is bezig met diverse organisaties om lokale bedrijven goed klaar te stomen voor deelname aan de offshore olieproductie. De bewindsman zei dat de ontwikkelingen van local content essentieel zijn in het kader van de olie- en gasproductie.

Om producten en diensten te kunnen bieden, zullen bedrijven moeten voldoen aan internationale vereisten. “Er zal ook een nationale strategie ontwikkeld moeten worden en men zal tot een nationale consensus moeten geraken, waardoor de beslissingen niet overgelaten worden aan een bepaalde regering die komt bepalen hoe de middelen zullen worden ingezet, omdat dit heel cruciaal is voor onze huidige en toekomstige ontwikkeling”, aldus de bewindsman.

More
articles